248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Intens...
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Geschreven naar aanleiding van een Bijbeltekst die mij laatst plotseling enorm aansprak.
Categorie: Gedachten
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Zwijgend stond het eenzame figuurtje naar beneden te kijken, naar iets dat tussen zijn blote voeten op de oneffen grond lag. Hij had daar al meer dan tien minuten zo gestaan zonder ook maar de kleinste beweging te maken. Het enige bewijs dat hij geen wassen pop of een standbeeld was, werd duidelijk uit zijn regelmatig maar zeer intens op en neer gaande borstkas. Hem daar zo te zien staan was een plaatje, zó schilderachtig boeiend, zó zuiver, dat ik de neiging had mijn eigen adem in te houden om hem maar niet te storen in zijn bewonderende overpeinzing bij het zien van datgene wat hem zó kon opslokken dat hij zijn omgeving volledig uit het oog leek te verliezen. Te zeggen dat ik nieuwsgierig was zou hetzelfde zijn als te beweren dat Neil Armstrong stierlijk verveeld hing te gapen toen hij op het punt stond voor het eerst voet aan land te zetten op de maan. Ik was even gebiologeerd als het onderwerp van mijn eigen interesse.
Mijn nieuwsgierigheid won het langzaam maar zeker van mijn angst hem op te doen schrikken, en uiterst voorzichtig begon ik mijn gewicht te verplaatsen om schreeuwend langzaam mijn linker voet op te gaan tillen — maar zover kwam ik niet.Gepost op 09-08-2004 om 20:40 uur
952 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)

Door: DFreeze
Ha, en dan te bedenken dat (…) slechts een van de minst in het oog springende facetten van de schepping is. Neem 'the eye of the beholder' bijvoorbeeld eens onder de loep en weet dat Hij almachtig is, met meer oog voor detail dan wij ooit zullen ontwaren! God rulez ;)
Gepost op 09-08-2004 Om 21:23
AMEN!
Gepost op 09-08-2004 Om 21:35

Door: Auke-Willem (AW)
Prachtige vertelling. Je maakte me ontzetend nieuwsgierig en zette me aan het einde weer even op mijn plaats. Ik wil steeds meer, meer, meer. Een betere computer, een mooiere gitaar. Ik moet weer leren genieten van wat God heeft gemaakt. De kleine dingen die toch zo geniaal in elkaar zijn gezet. (…) Hij is groter, zovéél groter dan ik ooit beseffen kan!
Gepost op 09-08-2004 Om 22:10
Gepost op 09-08-2004 Om 22:21

Door: inem
Prachtig!..
psalm 139, zo mooi.

groetjes,
Ine
Gepost op 10-04-2009 Om 11:28

Door:
Wat kan ik hier nog aan toevoegen! Je hebt je gedachten bijzonder verwoord.
Gepost op 29-08-2010 Om 19:04

Dank. =)

Gepost op 30-08-2010 Om 11:01

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.