248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De Tent
Door: zonnetje241
Commentaar van de schrijver:
Een verhaal die aan kwam vliegen en me inspiratie geeft.
Categorie: Gedachten
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

We zetten pennen neer zodat de tent niet wegwaait. Zo zou ons leven verwaaien. Het geweld van de wind doet zijn werk, maar zeker is dat wie in God gelooft en vertrouwen zal op Gods woord, niet zal verwaaien. De tent zal verankerd zijn in de rots van ons leven. Waar we altijd bescherming vinden. Een plek om uit de wind te genieten van de schepping, welke je aan zal zetten tot puur geluk. Zodra er gelegenheid voor is kan je zien wat het is om zonder pennen de leven, maar met maximale bescherming. Ent je niet op de aarde, die kan weerbarstig zijn. Kijk naar alles waar je een onderdeeltje van bent. Zo ook van de grote meester, op hem kan je vertrouwen. Hij heeft de eer, en roept elk leven op om bij hem te zijn. Wees geen speelbal van de wind van het kwade, maar leun op Gods geest die je zal verankeren. Met de wijsheid komt liefde, wie wil is bereid God dichtbij te laten om het leven onderdak te bieden. Bescherming tegen de storm. In de luwte kan je je ontwikkelen. Wie stevig in het leven geplaatst is, zal het geestelijke nooit toekomen. Hij denkt de rots te hebben gevonden in materieel besef. Maar als de echte wind opsteekt zal hij wegvluchten. Voor altijd weglopen. Een echte relatie kan zo stevig zijn. Dan sta je pas echt midden in het leven. God is het leven, en jij een onderdeel ervan. Deel in zijn rust. Zie waar je staat, op zijn rots van vertrouwen. Die zal je beschermen tegen alle kwaad.
Gepost op 18-04-2012 om 15:01 uur
48 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (zonnetje241)Door: lady vi
Dank je voor het delen
Het beginstuk, daar moest ik even inkomen, het was alsof ik ergens middenin terecht kwam. Maar het einde vond ik goed geformuleerd zo.
Gepost op 21-04-2012 Om 09:02
Hoi Lady vi, vind ik ook, maar ik weet niet precies hoe ik dat kan veranderen Ia die duidelijk genoeg?

Gepost op 21-04-2012 Om 10:23

Door: lady vi
Hm, ja, dat is ook lastig.
Misschien zou je kunnen beginnen door duidelijk te maken wie je bedoelt met we in de eerste zin?
Gepost op 24-04-2012 Om 10:32

Door: zonnetje241
ik vond "we" op zich wel mooi, omdat het dan op iedereen slaat die zich aangesproken voelt. Maar ik denk er even over..
Gepost op 27-04-2012 Om 16:52

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.