248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Goede Vrijdag
tranendal
Door: lady vi
Commentaar van de schrijver:
Op Goede Vrijdag wordt in onze gemeente een speciale avondmaalsdienst gehouden op het niveau van de kinderen en tieners. Ouders mogen met hun kids aangaan aan tafels, en dan zelf het avondmaal leiden. Ik was er voor het eerst bij gisteren.
Categorie: Column
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Goede Vrijdag.
De muziek speelt zacht liederen die over het lijden gaan van Gods Zoon. Ik zit stil, en kijk toe.
Kinderen pakken gele post-it's, schrijven dingen op die ze op het kruis mogen plakken.
Vaders staan op, bidden, delen brood en druivensap uit aan hun gezin.
De stilte, de heiligheid die ervan uitgaat, maakt dat ik kippenvel krijg.
En dan komen de tranen. Tranen, omdat wij dit nooit samen konden doen als gezin. Mijn papa gelooft niet. En voor mij zie ik de gebrokenheid.
Een gezin zonder oudste tiener - die wil niet meer naar de kerk komen. Een gezin zonder vader, die gelooft niet, net zoals de mijne.
Ik zie de jonge man en vrouw die zo graag een gezin willen, maar geen kinderen kunnen krijgen, samen met haar ouders die delen in dat verdriet. Mannen en vrouwen die gescheiden zijn, of nog vrijgezel, en zo graag met een gezin hadden willen vieren.
Ik ga zelf naar voren met een oudere man die hier vorig jaar nog met zijn vrouw stond. Toen wisten we nog niet van haar kanker... nu viert ze Goede Vrijdag bij de Goede Herder.
Maar ik zie ook gezinnen die nog samen zijn. Ik zie de gezichten van de kinderen, ernstig, ogen gesloten bij het gebed. Ik zie de liefde in de ogen van hun ouders.
De tranen blijven komen. Ik huil Gods tranen, van blijdschap om trouw, van verdriet om de gebrokenheid.
Wat een zegen dat Hij stierf voor alle gebrokenheid. Dat we onze zorgen om de gebrokenheid bij Hem mogen brengen.
En als aan het eind blijkt dat niemand alleen is overgebleven, dat iedereen aansluiting heeft gevonden bij een tafel, glimlach ik door mijn tranen heen.
Dat is gemeente zijn. Dat is christen zijn. Ik ben blij en trots op onze kleine gemeente, waarin plek is voor vreugde en verdriet en waarin iedereen erbij hoort.
En ik zie uit naar de dag dat Hij al onze tranen zal weg wissen!
Gepost op 07-04-2012 om 09:44 uur
56 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (lady vi)Door: anita
Kippenvel Heel mooi en indrukwekkend beschreven. Fijne paasdagen hoor
Gepost op 07-04-2012 Om 10:46

Door: EsQuizzy


Gepost op 07-04-2012 Om 10:56

Door: hope
Mooi!
Gepost op 07-04-2012 Om 13:09

Door: lady vi
Dank jullie wel, en iedereen hier ook goede paasdagen!
Gepost op 07-04-2012 Om 15:00

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.