248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Happy thoughts
Spreuken 15:13
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Zat me vandaag eens af te vragen waarom het nou zo veel makkelijker en veelzeggender lijkt/is/voelt om het verwerken van pijn en moeite onder woorden te brengen in gedichten, dan het uiten van vrolijke, blijde gedachten, die er ook vaak zat genoeg zijn… Ook al zit er dan meestal wel een lichtpuntje in gedichten over de moeilijke momenten in het leven…

Vanavond eens geprobeerd een vrolijk gedichtje te schrijven over de “kleine”, mooie dingen in het leven. Want die “kleine” dingen zijn after all voor het overgrote deel verantwoordelijk voor ons geluk. En we noemen ze dan wel “kleine” dingen, omdat we ze misschien te vaak voor lief nemen, omdat we ze elke dag wellicht tegenkomen zonder er verder ook maar bij na te denken… Maar als je er echt eens bij stil gaat staan… zijn het juist de “kleine” dingen waar we zo gelukkig van worden, die ons hart met blijdschap vullen. Als we bijvoorbeeld lachen, of iemand lacht naar ons.
Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, zoveel waardoor ik momenten van geluk ervaar. Maar ik vraag me af of ik het niet te vaak voor lief neem, en soms misschien zelfs denk dat het niet belangrijk is. Denk dat alleen de dingen waar ik mee worstel “belangrijk” zijn en mijn aandacht nodig hebben...

Maar ik besefte vandaag weer even, dat ik gelukkig ben als iemand mijn lach beantwoordt of uit zichzelf mij zijn glimlach schenkt. Ik ben gelukkig als ik de geur van vers gevallen regen ruik op een mooie lentedag, of als ik de geur van de dennen ruik als ik in het bos wandel. Ik voel me gelukkig als ik het gezellig met m`n vrienden heb, of als er onbewust op het juiste moment gewoon simpelweg iemand voor me is, of als iemand me laat merken/weten dat hij aan me denkt. Ik ben gelukkig als ik lekker in de tuin zit te genieten van de zon, de vrolijke kleurtjes van bloeiende bloemen, en fluitende vogels. Ik voel me gelukkig als iemand die ik liefheb mij een knuffel geeft, of als ik een belletje/sms`je/mailtje van een vriend(in) krijg. Ik ben gelukkig als ik iemand anders gelukkig kan maken en mijn geluk kan delen, door een klein gebaar of er gewoon voor diegene te zijn. Ik kan zo ontzettend genieten van de blijdschap en vreugde van een klein kind om “niks”, wat voor mij geluk uitstraalt.

Geluk zit juist in de betekenis van die hele “kleine” dingen, niet in de dingen zelf, en dŕt is geluk. En dat moet toch helemaal niet zó moeilijk zijn dáár iets over te schrijven…? Want als ik zo eens de “kleine” dingen in mijn leven tel…, dan ben ik nog lang niet uitgeschreven, en ben ik ondanks alles wat wel eens tegen kan zitten, een zeer gelukkig mens.

En dan nu mijn "happy"-gedichtje =)

I`m happy because
I have people in my life that love me
And I love them back
I have dreams
And dreams can come true

I`m happy because
I hear birds whistle
And why shouldn`t they
I see flowers bloom
And why wouldn`t they

I`m happy because
Tomorrow I'll be brave
today just me
I`m happy
And why shouldn`t I
Gepost op 08-03-2012 om 21:06 uur
43 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)Door:
Amen!

Heel leuk.

Ik neem de uitdaging aan en ga eens denken over een blij gedichtje.

Gepost op 08-03-2012 Om 21:26
=)
Gepost op 09-03-2012 Om 19:32

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.