248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Uiterlijk
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Elke vrijdagavond zag ze hem. Dan deed ze boodschappen en liep ze voor de winkel langs waar hij was. En ook iedere vrijdag als ze in de stad was, keek ze naar binnen door de etalage en zag ze hem.
Ze had hem inmiddels al vaak gezien, al was het door het raam heen. Ze wilde hem al een poosje heel graag beter leren kennen. In het begin had ze getwijfeld of dat wel zou kunnen, maar sinds een paar weken was ze er zeker van: Ze wilde hem leren kennen. Het viel haar op dat ze er elke keer meer naar verlangde hem te zien. Haar vrijdagavonden, nee haar hele week werd er speciaal door.
Ze wist inmiddels precies hoe hij er uitzag, en zijn uiterlijk beviel haar zeer. Ze vond hem mooi, prachtig zelfs! Hij was de mooiste die ze ooit gezien had. Ze kon hem zich `s avonds als ze alleen in bed lag zo voor de geest halen, maar er groeide een dieper verlangen in haar. Ze wilde weten hoe zijn innerlijk was. Wat er in hem zat. Ze wilde hem ècht kennen, de diepere laag, méér dan zijn mooie uiterlijk.
Ze was geïntrigeerd, maar ze durfde de winkel nog steeds niet binnen te lopen. En dus moest ze het doen met één keer in de week een paar minuten staren door het raam van de winkel.
Ook vandaag liep ze weer, net als alle andere vrijdagavonden, langs de winkel op de terugweg van de supermarkt. En net als anders probeerde ze ook deze keer zo onopvallend mogelijk stil te blijven staan voor de etalage, om te kijken of hij er nog was. Ze had geluk. Hij was nog steeds in de winkel, op zijn vaste plek. Even twijfelde ze, ze keek de winkel nog eens in, schudde zuchtend haar hoofd en liep met de volle boodschappentas verder in de richting van haar auto. Toen ze eenmaal in de auto zat, sprak ze zachtjes tegen zichzelf: ”Hoelang zou het nog duren?”
Ze pakte haar portemonnee uit haar tasje en begon te tellen: “Twee, vier, vijf euro… vijfendertig cent… Bijna… ik ben er bijna!” riep ze verheugd uit. “Nog even en dan kan ik hem kopen!” Ze had, ondanks dat ze het niet breed had, flink gespaard de afgelopen maanden. Voor haar gevoel leek het wel alsof ze al jaren aan het sparen was geweest. Elke week hield ze het geld, dat ze overgehouden had na de wekelijkse boodschappen, apart.
Blij borg ze het geld dat ze deze week gespaard had op in haar portemonnee en gaf het een voorzichtig kneepje van blijdschap. Ze legde het weer terug in haar tasje. “Dit met het gespaarde thuis… YES! Bijna!” Met een brede glimlach op haar lippen startte ze de auto en reed ze naar huis. Het zou niet lang meer duren of ze kon hem halen, dat mooie, nee prachtige zwarte boek met goudsnede waar ze al zolang naar keek, iedere vrijdagavond opnieuw. Nog even en dan zou ze de winkel binnenlopen, hem in haar handen kunnen houden, hem meenemen naar huis om hem beter te kunnen leren kennen. Dan zou ze kunnen lezen wat er in hem stond. Dan ging haar langgekoesterde wens in vervulling en… bezat ze haar eigen Bijbel.
Gepost op 25-02-2012 om 20:33 uur
64 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)Door: Yanaika
Ooow echt super mooie post.

Ik dacht van ow dit word een liefdes verhaal. Maar inderdaad we mogen zo blij zijn met de bijbel.

Echt super ook die blijde reactie van de denk ik volwassen persoon. Haha een hele jeugdige reactie om zo blij te zijn dat je iets kan kopen.

En het verlangen dat je beschrijft om de bijbel helemaal te kennen is ook echt heel mooi neergezet en waar ik in ieder geval nog heel wat van kan leren.
Gepost op 25-02-2012 Om 20:55
Dank je, Yanaika!

Ja, wel n beetje op-t-verkeerde-been-verhaaltje, dit. Opzet gelukt dus, gezien jouw reactie =D

Haha, leuk dat je dat vindt: jeugdige reactie vd volwassen persoon =)
Schaar ik mezelf graag onder, haha. Volwassenen moeten namelijk ook éérst sparen voordat ze iets kunnen kopen, en dan kunnen ze ook héél blij zijn als ze het spaardoel (groot of klein) uiteindelijk bereikt hebben, net zo goed als kinderen, pubers, adolescenten ;) Dus ik vond jouw reactie leuk en `grappig` =D

Enne... de bijbel helemaal leren kennen... zijn we nog wel effies mee bezig, denk ik zo. Ik heb hem nu al redelijk vaak van kaft tot kaft gelezen, en sommige stukken gewoon nog vaker (om verschillende redenen) en ik merk dat me elke keer weer andere dingen opvallen en dat elke keer een ander woord/andere zin me raakt of aan t denken zet, terwijl t toch echt hetzelfde bijbelgedeelte is. We zijn nooit *uit*gelezen, dat houdt t verlangen levend en dat is óók echt heel mooi!

*flowers*
Gepost op 26-02-2012 Om 10:54

Door: EsQuizzy

Super, Rapunzel!

Gepost op 25-02-2012 Om 22:53
Thanx, Quizzy! =)
Gepost op 26-02-2012 Om 10:54

Door:
Knap geschreven, Rapunzel.

Alleen wekt het tellen van het geld de indruk dat een Bijbel met goudsnede nog geen tien euro hoeft te kosten...
Daar wil ik er ook wel een paar van hebben dan.

maar het verhaaltje is leuk, en dat istie.
Gepost op 26-02-2012 Om 08:43
Dank je, schrijver!

Even een zinnetje toegevoegt. Hoe denk je er nu over? Duidelijker zo? =)

=D
Gepost op 26-02-2012 Om 10:56

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.