248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Uit de oude doos
Als woorden
Door: Rapunzel
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

Als woorden…

Als geschreven woorden mijn hart konden helen,
zou ik schrijven, om het met anderen te delen.

Als gesproken woorden mijn gedachten konden wissen,
zou ik spreken en jou niet meer missen.

Als gesproken woorden mijn gevoelens vleugels zouden geven,
zou ik luisteren, om dicht bij jou te kunnen leven.

Als geschreven woorden mijn leven zouden veranderen,
zou ik lezen, om een andere weg te bewandelen.

Als woorden… mij los konden maken van jou…
Kwam ik los uit deze voortdurende rouw.
Gepost op 18-09-2011 om 15:09 uur
78 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Uit de oude doos)
Alle verhalen van deze schrijver (Rapunzel)Door:
Geschreven woorden kunnen je hart helen,Rapunel. Alleen moet je ze niet zelf schrijven, maar lezen uit de Bijbel. Ik hoop dat je die woorden mag vinden die elke rouw uit je hart mogen wegnemen.
Gepost op 18-09-2011 Om 15:26
Dank je, Schrijver! Gelukkig is het al weer 6 jaar geleden, dat ik dit schreef en het zo intens voelde, en heelt de Heer gebroken harten! Al steekt het gemis soms weer even de kop op =)

Ik ben er inmiddels achter, dat het niet goed was zo te voelen en te denken.
Ik verlangde naar iets/iemand dat/die ik los moest laten, omdat ik daar meer mee bezig was en meer naar verlangde dan dat ik God op nummer één had staan... en dat was fout!
Natuurlijk mocht ik verdriet hebben en rouwen, maar op de manier zoals ik bezig was... deed ik God daarmee te kort, veel te kort. Niet mijn gebroken hart, mijn verdriet en mijn verlangen naar ... moesten voorop staan, maar Hij verdient alle eer, lof, inspanning en aandacht, Hem liefhebben boven alles! En het heeft even geduurd voordat ik dat weer op m`n netvlies had staan =)

Maar gelukkig is Hij geduldig =)
Gepost op 18-09-2011 Om 16:11

Door:
Rapunel: silly me.
Rapunzel natuurlijk
Gepost op 18-09-2011 Om 15:28

Door:
Ik begrijp waar je het over hebt, alleen heb je soms een openbaring van God nodig om het te kunnen loslaten. jezelf daartoe dwingen kan het soms erger maken. Maar met iemand (die dicht bij God leeft) over je worsteling praten, kan veel verhelpen. Iemand anders kan je soms Zijn licht erover laten schijnen, zodat je dingen ziet die je zelf door je tranen niet meer in staat was te zien.
Gepost op 18-09-2011 Om 16:21
Heb mezelf nergens toe gedwongen, omdat ik weet dat je verdriet mag hebben/mag rouwen. Dat is niets meer dan normaal/gezond, al ben ik wat dat betreft n echte binnenvetter, praat er niet zo gauw over, stop het liever weg. Maar ik moest mijn prioriteiten weer op orde maken. Vwb loslaten: ik heb t idee, dat ik soms nog met n draadje vasthang. Maar ik heb ook t idee dat Hij dat snapt =)

Ik weet tot op de dag v vandaag niet wat zeerder heeft gedaan. t Verlies of t uiteindelijke besef los te moeten laten...

Er is idd iemand in mijn leven, die mij de ogen in dat opzicht (zoals in mijn eerdere reactie hierboven beschreven) geopend heeft. Soms helpt n schouder, soms n zacht woord, soms n spreekwoordelijke (zo voelde t althans) trap onder je weet wel. Maar t was nodig...
En ook nu zijn er mensen in mijn leven (gekomen) of mensen die mijn pad voor even kruisen, die mij helpen bij onverwerkte dingen... Hij weet wat goed voor mij is, Hij kent de tijd die het kost en de mensen die nodig zijn
Gepost op 18-09-2011 Om 17:04

Door: EsQuizzy

Gepost op 18-09-2011 Om 18:01
אני יודע
Gepost op 18-09-2011 Om 18:30

Door:
mooi en zielig gelukkig heb je het al pgelost en is het uit de oude doos
Gepost op 19-09-2011 Om 18:47

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.