248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

verhuisd wat nu
Door: smurfforever
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 7 minuten

Marijke was op weg naar de ortho, ze moest erheen voor controle. Toen ze binnen was kon ze direct doorlopen naar een stoel. De assistente zei dat ze een andere beugel moes. Doe je kiezen maar recht op elkaar. Aha, ik zie het al je krijgt een buitenboord ik zet nu de elastiekjes ertussen dan krijg je volgende week je buitenboord. Marijke maakte een afspraak en ging naar school toe. Onderweg sms’te ze Hillary en Pitty.

Pitty en Hillary
Ramp gebeurd krijg een buitenboordbeugel
Marijke

Toen ze op school aankwam zei Hillary ik heb medelijden met je, wanneer moet je weer? Maandag moet ik, ik hoop echt dat ik hem alleen maar ’s nachts in moet. Ze heeft er nog niks over gezegd. Opdat moment kwam Pitty aanrijden ze zei direct ik wens je veel succes met je buitenboord. Het gaat er vast mooi uitzien, als je hem op je hoofd hebt kun je er een petje of zo overheen doen. Zie je er nog mooier uit. Toen Marijke de klas binnen kwam brak er een geroezemoes uit. De halve klas riep moet je een beugel? Wat voor? Ik moet een buitenboord. Wat erg voor je. Moet je hem overdag in? Of ’s nachts, ik hoop ’s nachts voor je. Anders ziet iedereen je buitenboord. Moet hem in je nek of op je hoofd. Opdat moment kwam de juf binnen. Met wat stemverheffing zei ze: Allemaal monden dicht en in de kring gaan zitten. Wat is er aan de hand ik hoorde jullie op de patio zelfs. Ik schaam me voor mijn eigen klas. En jullie zijn de oudste van de school. SCHAAM JE DIEP. Marijke, Pitty en Hillary de klas uit. STELLETJE GEITEN. Ga je melden bij de conciërge. Bij de conciërge aangekomen zagen ze dat hij er niet zat, daar zijn de we ook w[Geef een citaat uit het document of de samenvatting van een interessant punt op. Het tekstvak kan overal in het document worden neergezet. Ga naar het tabblad Hulpmiddelen voor tekstvakken als u de opmaak van het tekstvak voor het blikvangercitaat wilt wijzigen.]
Eer vanaf zei Hillary. Geen straf morgen, kunnen we toch nog uitslapen. Als de juf niks zegt wel anders niet, laten we achter de school gaan leren we mogen er toch de rest van de dag niet meer in zei Pitty. Meer straf kunnen we toch niet krijgen behalve schorsing. Dat is wel lekker geen school en geen huiswerk en geen gezeur zei Hillary. Na schooltijd reed Marijke naar huis. Thuis gekomen zat de deur nog op slot. Ze pakte de sleutel uit haar tas en draaide de deur open.

Diezelfde avond nog belde de juf. Haar moeder nam op. Direct daarna gebaarde haar moeder dat ze naar bed moest. Met tegenzin ging ze naar boven. Ze zette de computer aan en startte hyves op. Toen klikte ze op praten. Daarna klikte ze groepsgesprek aan met Pitty en Hillary

Marijke1997: Mn moeder doet raar ik moet nu al naar bed
Hillary;]: Die doet inderdaad raar. Waar is ze mee bezig.
Pitty: Zeker de post aan het lezen van school
Marijke1997: Nee, ze is aan de telefoon
Hillary;]: Dat is de juf we zijn tot de rest van het schooljaar geschorst. Maar we moeten wel huiswerk maken
Pitty: Dat doen we dus samen
Marijke1997: Mn moeder komt eraan moet gaan. Mzzl
In een mum van tijd zette ze de computer uit en ging in bed liggen. Haar moeder barste meteen los: HOE KRIJG JE HET VOORMEKAAR MARIJKE? Ik zou het echt niet weten. Dat weet je donders goed. Nou oké misschien heb ik teveel uitgehaald. Niet te veel maar veel te veel Marijke.
Ze zei niks, en de conciërge was er niet. Opdat moment klonk er opeens gehuil van Marijke’s zusjes. Haar moeder zei: Jij blijft totdat je naar bed moet op je kamer. Toen haar moeder de kamer uit was zette ze meteen de computer weer aan. Ze ging weer naar hyves.

Marijke1997: Mn moeder was boos
Hillary;]: De mijne was niet thuis, nam zelf de telefoon op en deed haar na. Ik zag dat het de school was
Pitty: Mijne dan die vonde het niet erg. Ze zeiden zelfs dat we een keer naar het pretpark mochten[jullie dus ook]
Hillary;]: Weet je dat we vanmorgen zeiden geen gezeur en geen huiswerk, dat was dus echt niet waar
Marijke1997: Tot morgen om tien uur bij Pitty
Pitty: Tis goed tot morgen. Kom om twaalf uur vannacht op hyves
Hillary;]: Oké ik zal er zijn
Marijke1997: Doe ik mzzl

Ze ging naar bed en zette haar alarm aan. Rrrrring rrrrring. Shit het geluid stond nog aan, straks werden haar zusjes wakker. Meteen zette ze haar alarm uit. Ze had de computer nog op slaapstand laten staan dus ze zat zo weer op hyves. Pitty en Hillary waren er al.

Marijke1997: Kom op Forest Story ik ga ook
Hillary;]: Oké ik kom
Pitty: Kom zo

Marijke ging snel naar Forest Story. Bijna al haar planten konden worden geoogst. Ze ging op bezoek bij Pitty wat had die veel planten zeg dacht Marijke. Na even te hebben gespeeld was ze het zat. Ze sloot de computer af en ging weer slapen. De volgende morgen werd ze rond half acht wakker. Ze pakte haar dagboek.


Ze borg haar dagboek weer op en zette de computer aan. Daarna klikte ze bij haar favorieten Forest Story aan, Ze ging aan haar kleding maak hut verder, nu kon ze voor zichzelf kleding maken.
Even kijken hoever Pitty en Hillary waren. Hillary zat al in level 18 ze had bijna alle spullen om te bouwen gemaakt. Ik heb wat hout nodig laat ik bomen gaan kappen.
Marijke sloot de computer af en ging naar beneden om te ontbijten. Ze rende de trap af naar de keuken. Daarna liep ze naar de kelder toe om te kijken of er nog een ei was. Er zat er nog een in het doosje. Voordat Marijke wegging schreef ze nog even een briefje aan haar moeder.


`


Ze legde het briefje op de keukentafel neer en fietste naar Pitty toe, die een paar straten achter haar woonde. Toen ze bijna bij Pitty was kwam ze Hillary tegen. Marijke zei: He Hillary ik dacht dat ik een beetje laat was. Oh nee hoor het is vijf voor tien zei Hillary. Ondertussen waren ze bij Pitty aangekomen de deur werd gelijk open gedaan en daar stond Pitty. Wat zullen we doen vroeg Marijke. Zullen we op Forest Story gaan? Oké, maar daarna wel huiswerk maken. Ik denk dat de juf ons huiswerk komt controleren. Dat doet ze echt wel zei Hillary. Op wie zijn naam zullen we spelen, ik vind dat we die van Pitty moeten doen zei Marijke. Dat is goed, Pitty log jezelf maar in.
Pitty laten we je hotel gaan afbouwen zei Hillary. Dat is goed daarna gaan we huiswerk maken zei Pitty. Pitty’s moeder kwam binnen met drie glazen en een fles cola. Pitty vroeg: Mam mogen we de hele fles opdrinken? Als jullie echt zo’n dorst hebben mag het, maar anders niet hoor. Oké, we zullen er om denken antwoordde Pitty. Mam als we je roepen kan je ons dan helpen. Dan gaan we nu verder met ons huiswerk. Wacht eens Hillary wanneer zei de dat we onze boeken thuis kregen. Volgende week maandag hoezo? Nou dan kunnen we nog geen huiswerk maken, zullen we daarna gaan zwemmen. Wat een goed idee Pitty. Dan gaan we een voor een bij huis langs met zijn allen, ik moet wel een briefje aan, mijn moeder schrijven zei Marijke. Laten we maar gaan, ik zeg het nog wel tegen mijn moeder. Eerst reden ze naar Hillary’s huis en daarna naar Marijke want zij woonde het dichtst bij het zwembad. Marijke legde het briefje met waar ze was op de tafel.
Daarna rende Marijke de trap op en zocht als een speer haar zwemspullen op. Ze rende de trap weer af en draaide de deur op slot. Samen met Hillary en Pitty fietste ze naar het zwembad.


Marijke kwam hijgend thuis uit het zwembad, ze was een beetje aan de late kant vertrokken maar het was ook zo leuk. Haar moeder riep: Marijke kom snel aan tafel we gaan eten. oh hoi mam, hoi Laura en Aniek. Wat eten we mam, het ruikt zo lekker zei ze in een adem door. Boerenkool met spekjes. Na het eten rende Marijke de trap op en pakte haar dagboek.

Lief dagboek, 11 januari 2011
Ik ben gister geschorst en mijn moeder was heel erg kwaad geworden. Gelukkig begonnen mijn zusjes te huilen en ging ze weg. De juf zei dat we echt te ver waren gegaan. Maar ik vond eigenlijk van niet. De rest van het schooljaar vrij maar we moeten wel huiswerk maken. Ik ben vandaag nog wezen zwemmen, het was heel erg leuk. We krijgen maandag onze boeken pas. Weet je wat ik gister heb gehoord ik krijg een buitenboord, mijn moeder weet het nog geen eens.[ dat komt door gister ] Erg tocht? Of niet? Ik ga het mijn moeder eerst vertellen en daarna meehelpen Laura en Aniek in bad doen. Eerst schrijf ik nog even verder. Maandag krijg ik mijn buitenboord. Ik heb er geen zin in. Het ziet er vast niet uit. Pitty zei dat ik er wel een petje ofzo overheen zal doen. Dat was dus echt niet grappig. Ze wenste me ook nog veel succes, ook echt niet grappig. De juf hield een hele preek over dat ze zich voor ons schaamde en dat we ons moesten gedragen want we zijn de oudste van de school. Nu ook nog goed nieuws mijn moeder is niet boos op mij.
I am so happy
-x-x-x Marijke

Ze borg haar dagboek op en liep naar beneden. Marijke zei: Mam sorry van gister het was echt fout. We hadden niet achter de school moeten gaan. En over dat lachen we lachten niet als enige bijna iedereen lachte. Het is niet meer zo erg meisje zei mamma. Mam moet ik zo helpen Laura en Aniek in bad doen? Ja, graag ik kan wel wat hulp met die ondeugende meisjes. wije niet oneugend zeiden Laura en Aniek in koor.
‘Hoe laat gaan ze in bad anders ga ik nog even lezen?’ ‘Ik doe ze zo in bad nog een paar minuutjes.’ Laura en Aniek spetterden heel erg met water, dus moest ze nadat Laura en Aniek zich hadden aangekleed en in bed waren gelegd ruimde ze snel met haar moeder de badkamer op.
De volgende dag werd Marijke pas om tien uur wakker. Ze dacht:oh nee ik moet al bij Hillary zijn. Meteen pakte ze haar mobiel en sms’te al rennend de trap af Hillary

He h,
kbeb me verslape kben er wat later
X m

Snel smeerde ze een boterham en sprong op de fiets. Ze at haar boterham op, ondertussen was ze al bijna bij Hillary aangekomen. Hillary deed meteen de voordeur open toen ze Marijke aan zag komen. ‘He, Hillary sorry ik was vergeten de wekker te zetten, want gisteren was ik om half acht al wakker.’ ‘Wat zullen we vandaag gaan doen?’ ‘Wiien ofzo zei Marijke.’ ‘Doe maar Wiien dan kunnen we vanmiddag zwemmen zei Pitty meteen enthousiast. ’
Die maandag dat Marijke haar beugel kreeg at ze met haar moeder,Laura en Aniek aan tafel. Haar moeder zei:’ Marijke moet je niet zo weg?’ ‘ Eh ja volgens mij wel.’ Dan ga ik maar vlug gaf ze haar moeder een kus. Ze stapte op de fiets en reed naar de ortho toe.

Toen ze thuis was van de ortho zag ze dat oom Max en tante Claire er waren.’ Hoi mam, oom Max en tante Claire.’

‘Hoe gaat het ermee?’ ‘Goed hoor Marijke, wij hebben een nieuwtje.’ Terwijl oom Max dat zei wees hij op tante Claire’s buik. ‘ O wat leuk krijgen jullie een baby, is het een jongen of een meisje?’
Gepost op 22-08-2011 om 16:04 uur
170 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (smurfforever)Door:
Hallo smurfforever. Mag ik je naam afkorten tot smurf?
Welkom op BloCnoot.
Ik zie dat je deze post als een vervolgverhaal hebt gepost. Is dat de bedoeling?
Zelf had ik mijn debuut ook als vervolgverhaal gepost, omdat ik niet snapte hoe alles werkt.

Nog een vraagje voor alle duidelijkheid. Wat voor reacties wil je graag op je post hebben; inhoudelijk of textueel of beide of misschien helemaal niet? Vind ik altijd fijn te weten.

Gepost op 22-08-2011 Om 19:34

Door: EsQuizzy

Nog even zonder je verhaal gelezen te hebben: als je een post plaatst, laat dan bij de vraag “Is dit een Open Verhaal?” gewoon “Nee” staan als je niet wilt dat iedereen een vervolg kan schrijven.

Ik zal je verhaal strakjes lezen, oké?Gepost op 22-08-2011 Om 20:12

Door: EsQuizzy
Ok. Gelezen!

Ik vind je verhaal leuk. Snap alleen niet helemaal wat de drie dametjes nou uitgespookt hadden waardoor ze zo heftig behandeld werden. O, en ik mis het stukje waar Marijke haar moeder van de beugel vertelt?

Heel leuk de weergave van hyves gesprekken en de smsjes.

Allen niet erg verstandig van ze om midden in de nacht nog weer aan de computer te gaan...

Wat ik me wel afvraag: waar komt dat vreemde citaat halverwege dit verhaal ineens vandaan?
Tussen vierkante haakjes staat ineens een heel verhaal dat niets met je verhaal te maken heeft. Dat lijkt mij een foutje?

Van harte welkom op bloCnoot, smurfforever.Gepost op 22-08-2011 Om 22:27

Door: EsQuizzy
O ja, nog een klein vraagje. Ik zie totaal geen enkele link tussen deze verhaalpost en de titel.Help? Of komt dat nog?Gepost op 22-08-2011 Om 22:32
Dat komt nog
Gepost op 25-08-2011 Om 16:18

Door: EsQuizzy
Oké.

Gepost op 25-08-2011 Om 19:05

Door:
Even een vraagje.
De boeken heb je toch meestal al thuis tenminste op de middelbare school.
Speelt dit zich dan af op de basisschool?

Gepost op 15-10-2011 Om 14:35

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.