248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De verjaadag
kort verhaal
Door: stylie92
Commentaar van de schrijver:
Een kortverhaal over een verjaadag.
Categorie: Gelijkenissen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Echt het word een knalfeest. Mijn pa heeft een geregeld dat Dj Funky komt. Een paar meiden beginnen te joelen. Dj Funky is een van de beste Dj’s van dit moment. Ja, Alex had het helemaal voor elkaar. Morgen was hij jarig. Alex was erg populair in de klas, en na de knalfuif van morgenavond zou die populariteit alleen nog maar stijgen. Iedereen is uitgenodigd! Vervolgde hij. Er klonk een hard gejoel en gejuich in de schoolkantine. Alex sprong van de tafel af. Je mag alleen naar binnen met een uitnodiging. Uit de schoudertas haalde hij een gouden envelop. En deze is voor…….Suzy. Met een brede glimlach gaf hij haar de envelop. Zie je morgenavond. Na een tijdje zaten er nog zes enveloppen in zijn tas. He, hoe kan dat nu? Hij had toch iedereen gehad. Hij keek om zich heen, ja iedereen uit zijn klas stond met een gouden envelop in zijn handen. Hoe kon hij er nu nog zes over hebben? Hij pakte er één. Nee he! Toen zijn moeder aangeboden had de uitnodigingen op de pc te maken, en ze gevraagd had wie er mochten komen had hij gezegd dat iedereen mocht komen. Even was hij vergeten dat zijn moeder dan ook uitnodigingen voor de zes grootste sukkels uit de klas zou maken. Die kwamen er niet in. Wat moest hij nu. A daar had hij een idee. Hij voelde in zijn jaszak. Nee, dat zat er geen, en in zijn andere ook niet. Eej Thomas heb je even een aansteker voor me? Thomas voelde in zijn zakken, en ja hoor daar had hij hem te pakken. Het was een schitterende zilveren zippo aansteker. Alex pakte hem aan. Je krijgt hem zo weer terug. Hij liep de kantine uit en ging naar de achterkant van de school. Hij viste de zes enveloppen uit zijn tas. Wat zouden zijn vrienden wel niet denken als morgenavond opeens die sukkels ook op het feest zouden zijn. Nee, dat mocht niet gebeuren. Er schoot een vlammetje uit de aansteker. Hij hield de vlam onder de enveloppen, die vatte vlam. Al snel was er alleen nog maar een zwart smullend hoopje over.

Ja, ik begrijp het mijn zoon zal teleurgesteld zijn, maar u kunt moeilijk ziek optreden.
U stort het geld terug,
Prima ik geef het door.
Tot ziens

De achterdeur ging open. Alex riep moeder vanuit de kamer. Alex gooide zijn tas in de hoek van de keuken, en stak zijn hoofd om de hoek van de deur. Ik had net Dj Funky aan de lijn. Hij kan vanavond niet komen, hij ligt op bed met hoge koorts. Heel fijn ook dit nog. Hij had zijn vrienden beloofd dat Dj Funky zou komen en nu ging dat dus niet door. Hoe ging hij dit oplossen? Ach, ze zouden het vast begrijpen. Hij zou ze gewoon opbellen en vertellen wat er aan de hand was. Daarna zou hij zijn broer opbellen of hij zijn geluidsinstallatie mocht lenen, en die had vast ook nog wel wat vette dance cd’s.

Eej Sanne met Alex. Moet je luisteren Dj Funky is ziek dus die kan vanavond niet komen.
Wat zeg je?
O ja ik begrijp het.
Ja feliciteer je zus van me.
Nee, tuurlijk niet geen probleem, ik vertel op school wel hoe het was.
Fijne avond.
Tot ziens.

Alex toetste het volgende nummer in.

Eej Robert
Ja, moet je horen Dj Funky is ziek en…….
O je kon toch al niet omdat je oma ziek is, en je daar naar toe moet.
Moet dat per se?
Nee, oké is snap het.
Ik vertel je op school wel hoe het was.
Mazzel.

Na een tijdje had hij bijna alle nummers gehad. Iedereen had wel iets waardoor hij of zij niet kon komen. Mooie vrienden zeg. Wat kon hij er nu aan doen dat Dj Funky ziek was. Hij keek nog eens naar het papiertje met telefoonnummers. Zes ervan had hij nog niet gehad. De zes sukkeltjes van de klas. Ach, wat kon hem het ook eigenlijk schelen. Diegene die zeiden zijn vrienden te zijn lieten hem toch zitten. Het kon hem nu niets meer schelen of die jongens sukkeltjes waren of niet. Misschien waren ze toch wel oké. Als mijn zogenaamde vrienden niet op mijn verjaardag komen nodig ik hun wel uit. Hij pakte de telefoon en begon te bellen.

Alle zes wilde ze komen. Het kon hun helemaal niet dat Dj Funky niet kwam. Het werd een hele gezellige avond. Alex wist het zeker volgend jaar zou hij ze weer uitnodigen. Ze waren misschien anders en niet zo stoer. Maar dat maakte Alex niet uit. Dit waren zijn echte vrienden.
Gepost op 09-01-2011 om 00:58 uur
209 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (stylie92)Door: EsQuizzy
SW337!Mooi verhaal, Stylie92!

Ik zie dat je het als ‘Open Verhaal’ hebt gepost. Dat betekent dat iedereen een vervolg erop kan schrijven. Was dat je bedoeling?Gepost op 09-01-2011 Om 10:56
Bedankt voor je leuke reactie.
Dat is inderdaad niet de bedoeling.
Ik dacht dat met een open verhaal, een verhaal met een open einde bedoeld werd.

Hoe kan ik dit wijzigen?
Gepost op 09-01-2011 Om 11:31

Door: EsQuizzy
Euhm... Niet, helaas. Het beste kun je het verhaal verwijderen en opnieuw posten...Gepost op 09-01-2011 Om 13:54

Door: hope
Een heel mooi verhaal stylie

Om het verhaal wat prettiger leesbaar te maken, zou ik het nog eens goed nalezen en eens te kijken naar de spelling.
Gepost op 09-01-2011 Om 15:35

Door: inem
Ik vind het ook heel mooi!
Gepost op 10-01-2011 Om 18:29

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.