248816
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

De nachtbrakers
21 juni 5.10 uur
Door: jotr
Commentaar van de schrijver:
Jan vertelt Karel over de afschuwelijke maanden, die achter hem liggen
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

"Ja," zegt Jan "ik kan me nu achteraf wel voorstellen, dat jullie dachten, dat ik dood was. Ik heb alles gedaan om jullie te laten weten, dat ik in het ziekenhuis terecht gekomen was na die vechtpartij met die dronken kerels. Ik herinner me nog die vrijdagnacht, de 13e februari. Het was een regenachtige, gure nacht. Wat was die dronken vent beresterk zeg! Toen hij me die klap met die bierfles op mijn hoofd gaf en ik overal bloed voelde en hij zich op de anderen wilde storten ben ik blijkbaar bewusteloos in elkaar gezakt.
Pas na twee uur heeft men mij gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de verpleegster was het op het nippertje of ik was doodgebloed." Het was Jan aan te zien dat het hem goed deed om zijn verhaal te vertellen. Jan ging staan en greep naar een jeneverfles. Toen ging hij zitten, keek hij Karel indringend aan en zei: "Waarom schoten jullie mij toen niet te hulp toen die vent mij neersloeg?"
En plotseling erg geëmotioneerd voegde hij er in één adem aan toe: "Ik was absoluut onschuldig, weet je! Het was het noodlot dat mij op dat moment op de verkeerde plaats had gebracht." Hij nam een flinke slok uit de jeneverfles zonder ook maar een ogenblik eraan te denken Karel iets aan te bieden. De wijzers van de klok van de kerktoren wezen 5.10 uur. Achter de schuur klonk het geluid van een krassende uil.
Gepost op 17-05-2010 om 17:08 uur
171 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (jotr)Door:
Altijd maar proberen om ze ruzie te laten maken, hè...

Als ik niet nog vier tot zeven andere posts had moeten schrijven en me wat beter voelde... had ik er wel een vervolg op geschreven.

Ik ben benieuwd... benieuwd of iemand anders dan jij of ik hier een vervolg of schrijft...
Gepost op 18-05-2010 Om 18:56
Eclipse, als je niet van ruzie houdt, dan stel ik je voor om in het verhaal vrede te sluiten. Jij weet al een vervolg, dan mag jij beginnen. We begraven de strijdbijl en roken de vredespijp. Dat gaat toch lukken zeker?
Gepost op 22-05-2010 Om 17:37

Door: Levanda
Interessant... (Niet bedoeld als het Engelse interesting waarbij iemand bedoeld dat hij zich dood verveeld )

Let alleen even op:De klok van de kerktoren wezen 5.10 uur.
Of de persoonsvorm is fout, of je mist "De wijzers van" aan het begin van de zin. Of er is nog een andere optie die ik over het hoofd heb gezien.

Ben benieuwd, Eclipse, of je het weer recht kunt breien. Eh, schrijven natuurlijk

Of iemand anders natuurlijk.
Gepost op 19-05-2010 Om 18:48
Levanda, bedankt voor je terechte opmerking. Ik heb de fout gecorrigeerd.

Levanda, weet jij een goed vervolg?
Gepost op 22-05-2010 Om 17:28

Door:
Hee, ho effe, hoe wist je dat ik al een idee had voor een vervolg op dit verhaal? Vooral aangezien ik dat vanmiddag pas bedacht had...

Ik moet nog zoveel doen... maar ik zal kijken of ik binnen een paar dagen een gaatje kan vinden om het uit te werken...
Gepost op 24-05-2010 Om 16:32

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.