248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Uitgeworpen
Door: luus
Commentaar van de schrijver:
Nav Lukas 4:31-35

Deze opdracht moest ik doen voor school: Visualiseer, en schrijf de geschiedenis vanuit een persoon. Ik had gekozen voor het perspectief van de demon :).

Opmerkingen en/of positieve kritiek is welkom!
Categorie: Bijbelverhalen
Geschatte leestijd: ca. 1 minuten

Op deze sabbath wordt ik onrustig. Opnieuw gaat Matthias naar de Synagoge, het is me nog steeds niet gelukt hem daar weg te houden. Maargoed, ik heb geen keus, ik woon nou eenmaal in hem. Misschien gaat het de volgende keer beter..
Bij de synagoge aangekomen schrik ik me wezenloos: Daar staat die Man! Die wil ik helemaal niet zien!!! Tot overmaat van ramp gaat ie ook nog eens spreken… Hij pakt al die mensen helemaal in, iedereen wordt geďndoctrineerd door wat hij zegt. Ik kan me niet meer inhouden en scheeuw: ‘Aaah! Wat heb ik met jou te maken, Jezus van Nazareth? Ben je gekomen om mij te vernietigen?! Ik weet wel wie je bent, Heilige van God!’
Whohoh, misschien had ik beter m’n mond kunnen houden, want Jezus antwoordt: ‘Zwijg, en ga uit hem weg!’ Met alles wat in mij is, probeer ik me aan Matthias vast te houden maar de kracht van die heilige was groter. ‘Shit, nu ben ik m’n woning kwijt! En moet ik terug naar het Gehenna!”
Gepost op 20-02-2010 om 22:15 uur
236 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (luus)Door: hope
Wel origineel.
Gepost op 22-02-2010 Om 20:30

Door: EsQuizzy

Inderdaad een origineel perspectief.

Ik heb wel een vraagje: waarom schrijf je het woord "sabbath", op zijn Engels met de ‘th’ aan het eind? Nederlandse versie is "sabbat", Hebreeuws "shabbat".

Kies maar!

O, en ik moest wel lachen om dat scheldwoord in die laatste zin.

Ik vraag me af of demonen in de tijd van het Nieuwe Testament een 20e-eeuws Engels vloekwoord zouden hebben gebruikt...

Het is een beetje een moeilijk perspectief, zeker omdat je het vanuit de eerste persoon in de tegenwoordige tijd schrijft. Voor mijn gevoel zit er weinig beleving in, maar dat is mijn gevoel.

Misschien zou het sterker overkomen als je over de demon schrijft in plaats van vanuit hem.

Maar dat is maar een suggestie.Gepost op 22-02-2010 Om 21:42

Door: EsQuizzy
En ja, het was de opdracht om vanuit je hoofdpersoon te schrijven. Sorry, zag ik nu pas.

Gepost op 22-02-2010 Om 21:42

Door: aritha
Ik vind het een mooi 1 minuut verhaaltje. Voor shit had ik een wat demonischer woord gekozen. Bij Lucifer, of zo. Bij alle goden of iets dergelijks.
Gepost op 01-03-2010 Om 18:24

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.