248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Bungeejumpen
De uitleg
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Gelijkenissen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Dit verhaal is niet een verhaal zonder betekenis. Je moet het zo bekijken. Dalia is hoe wij zijn. Ze wil zelf iets doen om er zeker van te zijn dat alles goed gaat. Maar dat kan nu niet. Ze moet er op vertrouwen dat het meisje alles goed doet.
Zo is het met het geloof ook zo. Je hoeft niets te doen om er voor te zorgen dat je zonden vergeven worden. Het enige wat we kunnen doen is op God vertrouwen. Hij heeft immers zijn Zoon gegeven, en door Hem kijkt God naar ons en vergeeft al onze zonden. Jezus is in dit verhaal het touw. Daardoor blijven hangen, en vallen we niet pardoes in de afgrond.
Verder is er ook nog het bungee jumpen. Aan het begin vond Dalia het eng. Aan het einde wou ze nog een keer. Zo is het ook met het geloof. Het lijkt eng en saai, maar als je het eenmaal een keer ervaren heb wil je nog een keer.
Ook wil ik nog verwijzen naar een Bijbeltekst. Want alzo lief had God de wereld dat Hij zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Dit zegt Jezus tegen Nikodemus. Nikodemus is een FarizeeŽr, iemand die de Bijbel onderzoekt. Nikodemus vroeg Jezus hoe iemand opnieuw geboren kon worden. Daarop antwoordt Jezus met verschillende dingen. Maar wat je vooral moet beseffen is dat als je opnieuw geboren wordt dat je daar zelf niets voor hoeft te doen. We hoeven alleen maar te geloven om het koninkrijk van God te bereiken. Het koninkrijk van God is een wereld waar alles goed zal zijn.
Gepost op 10-12-2009 om 20:14 uur
172 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Bungeejumpen)
Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)Door: wies
allegorie?

jaja, jo en ik zijn ook bezig ik heb alleen nog niet het hele verhaal van jo, dus zou ik em niet kunnen plaatsen...

verder: mooi!
Gepost op 10-12-2009 Om 20:52

Door: EsQuizzy
Mooi gedaan, Berdien!

Gepost op 11-12-2009 Om 11:28

Door: inem
Echt mooi!
Gepost op 11-12-2009 Om 14:01

Door: jotr
Berdien, ik heb je verhalen met plezier gelezen! Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen!
Gepost op 27-04-2010 Om 21:16

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.