248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Lilly
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Dit was een opdracht voor Nederlands. Ik moeste een verhaal gaan schrijven van niet groter dan 1 pagina dat eindigde op de volgende zin. "Geef je mij het nummer." Nou hier is het resultaat te zien.
Categorie: Jeugd / Kinderen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

“Wanneer was dit?”Lilly zit op de bank in een fotoalbum te kijken. Voor haar ligt een foto van toen ze nog een baby was.
“Je was toen een maand bij ons, je was toen dus vier maanden oud.” Haar moeder zit naast haar en kijkt mee in het fotoalbum.
Voorzichtig slaat Lilly een pagina om. Ze is heel zuinig op deze foto’s. Dit zijn ongeveer de eerste foto’s die er van haar gemaakt zijn.
“Kijk hier was je een half jaar. Toen was je eindelijk even groot als een normale baby. Je kwam heel erg ondervoed hier aan.”
“Wie waren eigenlijk mijn echte ouders?” Lilly heeft aandachtig zitten luisteren en durft nu pas een vraag te stellen.
“Dat weten wij ook niet. Maar ik heb boven wel een doos met spullen staan waarin misschien ook wel spullen van je ouders zitten. Je biologische ouders bedoel ik dan.”
“Mag ik gaan kijken?” Lilly is erg enthousiast en staat al bij de deur. Moeder lacht om haar enthousiasme. “Ga maar gauw” zegt ze. Het doet haar geen pijn dat Lilly hier naar vraagt. Eigenlijk had ze de vraag allang verwacht.
Boven op zolder kruipt Lilly op haar knieën tussen de troep door. Al gauw heeft ze gevonden wat ze zocht. Een grote schoenendoos met haar naam erop. Wat zou er allemaal inzitten? Nieuwsgierig neemt ze de doos mee naar beneden. Als ze op de bank zit opent ze de doos. Het eerste wat ze tegenaan kijkt is een foto. Voorzichtig pakt ze de foto uit de doos. “Wie zijn dit mamma?”
“Dat weet ik eigenlijk ook niet. Misschien staat er op de achterkant wie het zijn.”
Lilly draait de foto om…

Dit is het begin van een lang verhaal. Ik zou eerst even gauw vertellen wat er daarna is gebeurd. Op de achterkant stond inderdaad wie de mensen op de foto waren. Het waren haar ouders. Nadat Lilly de doos en de foto had gezien is ze gaan nadenken. De grootste vragen waren: Waarom hebben mijn ouders mij afgestaan? En hoe zal het nu met ze gaan? Maar het einde van het verhaal is dat Lilly op zoek gaat naar haar ouders.
Na een lange zoektocht belandt ze in een klein plaatsje in China. Daar vind ze haar oma. Eerst ontkende de vrouw dat ze haar oma was. Maar na lang praten gaf ze uiteindelijk toe. Het gesprek wat er toen kwam ging zo:

“Maar weet u dan waar mijn moeder woont?” Lilly staat met haar moeder en een tolk in een klein huisje. Nadat de tolk de tekst voor haar oma had vertaald blijft het een poosje stil. Binnen in Lilly stormt het. Zou ze het zeggen of niet? En wat als ze het niet zegt. Wat moet ze dan? Maar na een poosje knikt haar oma.
“Geeft u mij het adres?”

Gepost op 28-06-2009 om 21:12 uur
279 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)Door: EsQuizzy

Al heb je je wel wat schrijversvrijheden veroorloofd met die laatste zin, ik vind het een mooi verhaal, Berdien. Dit soort verhalen spreekt mij altijd erg aan, ik kijk ook altijd graag naar Spoorloos en Vermist, juist om deze verhalen.

Mooi gedaan! Heb je al een beoordeling terug van school?Gepost op 28-06-2009 Om 21:49
Nee nog niet. Krijg er eigenlijk geen cijfer voor maar als ik onvoldoende sta gan ik smeken van wel. Ik wacht namelijk nog op een cijfer dat waarschijnlijk niet al te best is.
Gepost op 29-06-2009 Om 15:45

Door: aviya
Ik vind het ook interessant. je gebruikt op een gegeven moment twee keer het woordje spullen. Zou ik iets voor in de plaats zoeken.

Leuke schrijfstijl.
Gepost op 29-06-2009 Om 15:34

Door: inem
Ik vindt het mooi geschreven, Berdien!
Zulke verhalen spreken mij ook wel aan...

Gepost op 29-06-2009 Om 22:08

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.