248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Ongelofelijk
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Bij mij hangt de vlag naar vandaag ook op half stok. Wat is gebeurd had niet mogen gebeuren.
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Diept geschokt staar ik naar het beeld van de tv. Zonder dat ik het door had is er iets heel ergs gebeurd. Uit het niets kwam er een zwarte auto uit het niets aanrijden. Zonder pardon reed hij dwars door het publiek heen. De mensen vlogen letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Overal op straat was bloed te zien. Zelfs op de tv was het gegil te horen. Duizenden mensen waren toeschouwer van dit drama.De leden van de koninklijke familie waren geschokt. In de bus zag je ze allemaal staan en verslagen daarna weer gaan zitten. Duizenden mensen hebben dit op straat gezien, en ook duizenden hebben het via de tv gevolgd. Al snel zag je overal in beeld mensen van de beveiliging lopen die eerste hulp gaven. Tussen alle chaos leken zij zelfs erg van slag. Al snel waren ook de ambulances ter plaatse. Na een poosje werden er al mensen afgevoerd, maar één uur later kwam er een wit laken te voorschijn. Iedereen weet wat dit betekend. Er is een dode. Zelf zit ik verslagen op de bank te kijken. Weer komt het journaal voorbij met telkens het zelfde nieuws. Als om kwart voor vier de persconferentie begint zit ik ook weer te kijken. Gespannen wacht ik op nieuws, en opnieuw ben ik geschokt als ik hoor dat er vier doden zijn. Al snel ben ik niet meer geschokt maar woedend. Hoe kan je het over je hart krijgen om zomaar 4 mensen te vermoorden. Eigenlijk vond ik het zijn verdiende loon dat hij nog leeft. Maar nu snap ik niet waarom hij dit deed. Wat was de rede waarom hij op het publiek in reedt? Ging het om de koninging of om iemand anders? Voorlopig zal ik het niet weten. Hij ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.
Er zijn mensen die zich afvragen of de beveiliging er niks aan kan doen? Maar ik twijfel daar niet aan. Er is één ding waar ik aan ga twijfelen als ik dit zie. Waarom laat God dit toe? Maar als ik bid tot God besef ik dat niet God dit doet maar dat de duivel dit doet. De duivel die nu nog zijn beperkte vrijheid heeft. Maar ooit zal alles goed zijn hier op aarde. Daarom doet dit drama mij herrineren aan het nieuwe Jeruzalem.
Gepost op 30-04-2009 om 19:26 uur
430 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)Door: EsQuizzy
Ja...

Gepost op 30-04-2009 Om 22:02

Door: inem
Hm, Ja, het is zo erg. Heel schokkend was het, om het zo opeens te zien, al is het op de computer...toen ik t live aan het kijken was.
Gepost op 01-05-2009 Om 19:20

Door: Berdien
helaas is het doden aantal toch nog opgelopen naar 6
Gepost op 02-05-2009 Om 13:19

Door: EsQuizzy
Het spijt me, Berdien... Het zijn er 7.

Gepost op 02-05-2009 Om 13:51

Door: inem
Helaas wel......
Vreselijk.
Gepost op 02-05-2009 Om 19:23

Door: Gabriëlle
Ik werd afgelopen zondag erg geraakt tijdens onze samenkomst. Wij zijn gewend dat er iemand een praatje houdt voordat de kinderen naar de zondagschool gaan. Meestal met een lied dat betrekking heeft op dat praatje. De vrouw in kwestie zei dat ze van plan was het over koninginnedag te hebben en al van alles in huis had voor het feest. Ze deelde vervolgens openlijk precies dat wat jij hier beschrijft en zei iets moois: ze wist dat God hier ook verdriet over zou hebben. Wij kunnen als christenen zo gauw over zaken heenstappen en afdoen met een vroom verhaal, maar we mogen stil blijven staan bij onze vragen en onze ontreddering en ze bij God brengen. Jezus huilde ook... Hij had ook verdriet om bijvoorbeeld Zijn neef Johannes die onthoofd was.
Deze eerlijke zoekende zuster heeft me erg bemoedigd. We mogen met ons verdriet bij God komen en huilen om een wereld die breekt. Soms denk ik wel eens dat ik het te goed naar mijn zin heb in deze wereld.

Gepost op 07-05-2009 Om 09:07

Door: Gabriëlle
Dan gebeuren er weer dingen zoals dit en weet je waarom je er nog bent. Om Gods liefde en hoop met de wereld te delen. Niet gemakkelijk, wel nodig...

Dank je voor je eerlijke en herkenbare woorden.

Gepost op 07-05-2009 Om 09:09

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.