248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Dromen...
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Gedachten
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Iedereen heeft wel zijn dromen over wat hij of zij later wil gaan doen. Zo heb ik ook mijn droom. Mijn droom is om later ontwikkelingswerk te gaan doen. Dit stimuleert mij op school. Telkens als ik in de Engelse les zit, en ik heb er geen zin in, zie ik het voor me. Ik weet, dat als ik naar het buitenland wil, behoorlijk Engels moet spreken. En telkens als ik het volgende beeld voor mij zie begin ik weer met extra veel ijver mijn woordjes en grammatica te leren.

Een klein jongetje zit in de regen op straat. Verdrietig staart hij voor zich uit. Al zijn hele leven voelt hij zich nutteloos. Toen hij vier jaar was is zijn moeder overleden. Zijn vader had daarvoor nog nooit naar hem omgekeken, en doet dat nu nog steeds niet. Met pijn in zijn hart denkt hij terug aan de tijd dat zijn moeder nog leefde. Sterke herinneringen heeft hij niet meer, het zijn soms vlagen van zijn leven. Ook nu komen er weer kleine stukjes voorbij. Hij ziet zijn moeder gebogen op bed zitten. Toen zijn vader weer eens dronken thuis kwam heeft hij haar bont en blauw geslagen. Eerst wou vader hem slaan maar zijn moeder ging voor hem staan en heeft hem beschermd. Toen zijn vader zag wat er gebeurde werd hij nog woedender. Woest sloeg hij op zijn moeder in. Wat er daarna is gebeurd weet hij niet meer. Dit is allemaal gebeurd een week voor dat zijn moeder overleed. Ze had kanker. Hij weet niet wat het is. Wel weet hij dat het er voor zorgt dat je dood gaat. Weer staart hij voor zich uit, in de verte hoort hij gezang van kinderen. Hij weet waar het vandaan komt. Vaak heeft hij voor de poort van het grote huis gestaan. Eigenlijk is hij wel een beetje jaloers op die kinderen. Hij weet dat het niet mag maar toch. Die kinderen hoeven niet elke dag bedelend langs de wegen, zij mogen op school zitten. Ook hebben zijn ’s avonds een dak om onder te slapen. Ongemerkt loopt hij naar de poort toe. Verlangend staart hij naar binnen. Wat zou hij daar graag zitten.

Zelf wil ik later, als ik de kans krijg, een tehuis voor dakloze kinderen opbouwen. Of via een organisatie kinderen zoals dit jongetje gaan helpen.
Gepost op 31-03-2009 om 20:04 uur
363 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)Door: wies
goede toekomstplannen, hopelijk zet je door en ga je dit doen!
Gepost op 31-03-2009 Om 20:19

Door: Levanda
Ik hoop dat dit je ook stimuleerd om Frans te leren, want er zijn ook veel Afrikaanse ontwikkelingslanden waar Frans gesproken wordt.
Ook ik hoop dat je dit doorzet!
Gepost op 31-03-2009 Om 20:31

Door: EsQuizzy
Je kunt ook nu al beginnen door bijvoorbeeld via Compassion een kindje te sponsoren... Zie www.compassion.nl.Lief en mooi stukje, Berdien!Gepost op 31-03-2009 Om 21:56
Ik ben al bezig om dat te gaan doen met een paar meiden van school. Maar alsnog bedankt
Gepost op 01-04-2009 Om 09:02

Door:
Sluit ik me bij aan...
Gepost op 01-04-2009 Om 06:55

Door: Tines
Wauw, wat goed dat je dat al zo voor je ziet! Heel stimulerend inderdaad...
Gepost op 01-04-2009 Om 11:23

Door: kiezel
AMEN

Dit is ook mijn (onze) droom geweest en nog steeds wel een beetje, ook al heeft de realiteit wat anders uitgepakt. Maar wie weet...? Wij hebben trouwens ook twee `sponsorkindjes` van Compassion.
Gepost op 01-04-2009 Om 11:56

Door: EsQuizzy
O wat leuk! Waar? Ik heb eeen meisje in Haïti (heb ik hier over geschreven op bloCnoot) en een in Kenya. Een jongetje dat graag dokter wil worden! Zo schattig...Gepost op 01-04-2009 Om 13:59

Door: kiezel
Van onze twee meiden is er ook één uit Haïti! De andere komt uit India (met haar schrijven we volgens mij al bijna 10 jaar). Onze eigen kinderen weten niet beter dan dat we ook voor onze `sponsorkinderen` bidden in India en Haïti...
Gepost op 01-04-2009 Om 14:14

Door: Gabriëlle
Mooi...

Gepost op 01-04-2009 Om 15:41

Door: Berdien
Ik heb ondertussen een sponsorkindje aangevraagd. We hebben met 6 meiden besloten samen het bedrag bij elkaar te brengen.
Gepost op 01-04-2009 Om 18:56

Door: EsQuizzy
Heel erg mooi, Berdien. Heel veel zegen ermee!!!Gepost op 01-04-2009 Om 23:02

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.