248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Kerstgedachte
Door: Berdien
Commentaar van de schrijver:
Het mischien dan al kerst geweest maar toch zet ik het op de site.
Categorie: Overdenking / Preek
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Wat doen we tegenwoordig eigenlijk met kerst? Is kerst nog wel zoals het hoort te zijn? Deze vragen spelen zich al een paar dagen in mijn hoofd af.
Vroeger is mij het verhaal van Jezus verteld. Het verhaal van een kind dat werd geboren in een stal. Toen ik 4 jaar was snapte ik het nog niet echt. Waarom werd dat kindje niet gewoon geboren in een huis?
Een paar jaar later, ik was een jaar of 7, begon de echte betekenis van het verhaal tot mij door te dringen. De baby was niet zomaar een baby, maar het was de zoon van God. En opeens begonnen alle puzzelstukje op zijn plaats te vallen. Ik snapte waarom Jezus in een stal werd geboren. Waarom hij later stierf aan een kruis. Toen werd kerst voor mij pas echt een feest. Een feest dat de liefde van God weerspiegelde.
Maar nu is voor mij de vraag, hoe zien de mensen buiten het christendom kerst? Je zou denken als een soort vreet festijn. De dagen voor kers is de AH overvol, niet met al het eten, maar met mensen. En elk jaar maar weer word er zoveel gepind in de dagen voor kerst. Zelfs dit jaar is er weer een nieuw record neer gezet. Meer dan 10 miljoen keer. Je zou haast denken dat er geen creditcrisis meer is.
Maar er is 1 ding dat ik zeker weet. Bij de christenen en bij de niet christenen kerst een feest van de liefde. Of het nou de liefde van God is of die van de medemens.
Gepost op 27-12-2008 om 11:42 uur
343 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Berdien)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.