248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Keiharde dromen
68. Ontdekt
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Drama / Roman
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Onzichtbaar in het duister liet prinses Tirashya haar hoofd vanuit het grove gat in de zoldering hangen. Rechts van haar schemerde de gloed die de positie van haar oudere zus en haar ontvoerder aangaf. Uiterst geconcentreerd liet ze zich uit de schacht zinken, om vlak onder het ruw uitgehakte plafond niet te ver achter te blijven. Ze was gespannen, maar de enige echte angst waar ze zich van bewust was terwijl ze geruisloos door de rechte gang zwom, was die om haar zus kwijt te raken.
Ho! Hij is gestopt! — op een kleine beweging van haar ledematen hing ze volkomen stil. Op ongeveer tien meter voor haar uit liet de man met het paarsblauwe patroon Lidhia’s schelp naar de bodem zinken: zelf zwom hij naar de linker wand van de gang, waar hij — met één hand — een uitsteeksel vastpakte.
GggggTOK!
De grendel leek hem moeite te kosten, zo, merkte het jonge meisje op. Vast een gevolg van Lidhia’s score tegen hem!
Lidhia werd door de open deur in de ruimte erachter gedropt.
GggggTOK!
Nu schrok Tirashya: de man kwam weer in haar richting gezwommen! In een pijlsnelle maar voorzichtige duik voorover draaide ze zich om, om te maken dat ze terugkwam bij de schacht.
Een snelle blik over haar schouder. Hij voerde nog steeds zijn lumi! Dat maakte het er voor haar niet eenvoudiger op… maar hij leek gelukkig vrij ontspannen te zwemmen.
Nogmaals een blik over haar schouder — en ditmaal voelde ze haar huid trekken van het schokkende besef: niets dan duisternis lag achter haar…
Had hij haar ontdekt? …gezien? …gehoord misschien?
Vanuit de lichtloze wereld om haar heen bekroop Tirashya een heel onplezierig gevoel.
Waar was hij? Wat deed hij?
Ze wist het niet. Het was stil. Te stil. En dat maakte haar onzeker.
En bang.
Ze durfde geen geluid te maken, uit angst zichzelf te verraden. Ieder moment kon hij haar vastgrijpen… ze stelde zich voor dat hij vlak achter of onder haar zwom — en ontdekte dat haar voorstellingsvermogen niet iets was om te gebruiken in griezelige situaties. Ze moest tegen zichzelf vechten om haar eigen luminescentie niet op te laten lichten — maar daarmee zou ze haar positie prijsgeven!
Plotseling — zo onverwacht dat ze haar snelheid onbewust inhield — herinnerde ze zich haar doel: DE SCHACHT!
Ze had niet opgelet hoe ver ze gezwommen had…!
Bijna piepte ze…
Wat nu!?

Gepost op 13-08-2008 om 22:22 uur
501 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Keiharde dromen)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: huizena
Leuk stukje. Ik heb niet die andere stukjes gelezen, dus vandaar de vraag: is zij een soort van zeemeermin? Of n ander wezen?

O ja, en hoeveel stukjes moet ik ongeveer teruglezen om een beetje een beeld te krijgen van wat er aan de hand is? Want veel ruimtelijke omschrijvingen snap ik totaal niet. Maar dat zal er dus wel aan liggen, dat ik het voorgaanden nog niet heb gelezen...? (behalve 67)
Gepost op 14-08-2008 Om 11:03
Een bepaalde chocoladesnack werd ooit aangeprezen met een stoere kreet. Die pas ik een beetje aan om mijn antwoord op je reactie te formuleren.

„Lees het en je weet het.”

;)

Gepost op 14-08-2008 Om 12:27

Door: Gabriëlle
Ik weet het, ik kan beter niet meer reageren, want je geeft toch niet concreet een antwoord op een inhoudelijke vraag. Maar ik heb het idee dat er vreselijk met het begrip flashback en flaschforward gejongleerd wordt in dit verhaal. En anders snap ik er gewoon niets meer van. Misschien is dat het idee, gewoon lezen en niet snappen.
Gepost op 14-08-2008 Om 14:37

Dit is, voor zover ik het weet, de eerste flashback in het hele verhaal. Maar je hebt gelijk: het is er één.

En het eigenlijke idee is: goed lezen, vergelijken, nadenken en conclusies trekken. Is ook veel leuker.

;) met bloempje

Gepost op 14-08-2008 Om 15:44

Door: EsQuizzy
Quote (Gabriëlle): „Maar ik heb het idee dat er vreselijk met het begrip flashback en flaschforward gejongleerd wordt in dit verhaal.”

Ik probeer het zo chronologisch te houden als mogelijk is. Tot nu toe heel goed gelukt. Maar dit stukje... tja, dat valt even in een punt waar twee lijnen synchroonzwemmen. Dus met dat 'vreselijk' valt het, hoop ik, nog wel mee.

Enne... ik zou het jammer vinden als je niet meer zou reageren of vragen, want als je even terugkijkt zie je dat ik op alle vragen zodanig reageer, dat je bij het antwoord uitkomt.Gepost op 14-08-2008 Om 15:52

Door: Gabriëlle
Dat vind je zelf, omdat je zelf ook het antwoord kent. Maar al eerder had ik het gevoel dat er een stukje als het ware tussengevoegd moest worden.
Ik dacht al dat ik er niets mee zou opschieten
Gepost op 14-08-2008 Om 18:53
Het is zo jammer als je al bij voorbaat van iets negatiefs uitgaat… zonder het te proberen.Gepost op 14-08-2008 Om 19:13

Door: Gabriëlle
O ja, niet helemaal. Nu weet ik dat dit dus inderdaad een flashback is.
Gepost op 14-08-2008 Om 18:54Gepost op 14-08-2008 Om 19:09

Door: Tines
Oh, ik had nog niet gereageerd!
Zo zie je het eens vanuit een ander perspectief dus. Dat bevestigt even dat het echt geen nachtmerrie was en weet je weer even precies wie waar en in welke toestand is. Handig.
Ai, Tirashya zit in een lastige positie! Heel vervelend, je weet niet of je voor of achteruit moet/ kunt... Jakkes, gauw verder! Waarom is zijn fluorescentie uit?
Gepost op 14-08-2008 Om 22:50

Quote: „Dat bevestigt even dat het echt geen nachtmerrie was…”

O ja? Waardoor wordt dat dan bevestigd volgens jou?

Gepost op 14-08-2008 Om 23:38

Door: Tines
Oh sorry, ik bedoelde dat het wél een nachtmerrie was (die van magister Toenak dus). Voor wat prinses Lidhia en Tirashya én de magister betreft: die bevinden zich nog steeds in een spreekwoordelijke nachtmerrie...
Hoewel dit alles natuurlijk ook gewoon wél een (lang uitgeschreven) nachtmerrie kan zijn, maar daar wil 'k niet eens over nadenken!
Ik lees wel verder...
Gepost op 15-08-2008 Om 10:56

Haha, jij maakt het helemáál spannend, maar nu maak jij het ingewikkelder dan ik het ooit bedoeld heb, dus... nu kunnen jullie mij niet de schuld geven!!!

;)

Gepost op 15-08-2008 Om 11:47

Door: Tines
Het is mogelijk! Moeilijker denken dan EsQuirrel! Hihi. Okee, sorry. Ik wist dat het vergezocht was, maar móest het even noemen.
Gepost op 15-08-2008 Om 17:37

Het is op veel vlakken zelfs vrij eenvoudig om moeilijker te denken dan ik.

Gepost op 15-08-2008 Om 18:24

Door: Auke-Willem (AW)
Leuk! Ik lees verder.
Gepost op 16-08-2008 Om 17:24

Door:
ben benieuwd als het lukt om vrij te komen
Gepost op 04-07-2011 Om 20:17

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.