248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Star Survival Camp
Gevaar-Ciara
Door: Tara
Commentaar van de schrijver:
En weer niet uit de lijst nieuwe verhalen gedrongen! (alweer door stiekem tijdens de les
te schrijven) ;)
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Op een onbewoond eiland, 4 juli

Ciara keek met een bezorgde blik naar Frank.
Hoewel de zon al aan de horizon rees was hij nog steeds bewusteloos. Zij, Ian en Amy hadden om de beurt de wacht bij hem gehouden. Ze had inmiddels al twee uur lang natte doeken op zijn been gelegd. Toen klonk er een kreun. Verschrikt zag Chiara dat Frank omhoog kwam.
'Blijven liggen,' zei ze snel en drukte hem terug. Ze voelde aan zijn voorhoofd. Het siste bijna, zo heet was het. Chiara wekte Ian.
Hij had de afgelopen uren een ongelooflijke kennis gespuid. Waar hij het allemaal vandaan haalde? Ian sliep gelukkig licht, hij was gauw wakker. Hij vroeg wat eraan de hand was. Chiara vertelde hem dat Frank angstaanjagend warm aanvoelde. Geschrokken legde ook Ian zijn hand op het voorhoofd.
'Koude doeken,' zei hij. Zonder erop te letten dat het eerder een bevel dan een vraag was rende Chiara naar de zee met een mooi, roze topje van Melisande. Jammer, dan werd ze maar boos. De anderen werden ook wakker. Ook zij schrokken, iedereen, op Michael en Melisande na, vroegen meteen of ze konden helpen.
Frank protesteerde zwak. Toen Ian zijn been verkoelde met het topje viel hij, gelukkig voor hem, flauw. Ian deed allerlei ingewikkelde dingen met een stok en doeken.
Nadat hij daarmee klaar was zei hij: 'Ik weet niet wat ik er verder aan moet doen. We moeten het maar zo laten. Om de beurt moeten we zijn hoofd verkoelen. Dat is alles wat ik weet.'
Melisande schudde haar haar.
'Volgens mij maken jullie je echt druk om niks. Niet te geloven dat jullie luisteren naar zo'n klein onderdeurtje. Ik ga zonnen.'
Heupwiegend liep ze weg met een handdoek.
'Wat een egoÔst ben jij! Je bent een luiaard, een gemeen hersenloos wezen!! Je wilt nooit helpen, ligt alleen maar te zonnen, er is nu trouwens nog geen zon. Wanneer dringt het in je botte kop door dat we hier moeten overleven en niet vakantie houden?' schreeuwde Amy.
Melisande negeerde haar. Michael riep naar haar: 'Ik loop met je mee. Je hebt gelijk! Mens, wat overdrijft die bruine!'
Nu begon Amy ook tegen hem te schreeuwen.
Zo zaten ze te ruziŽn boven een bewusteloze Frank...


Gepost op 02-06-2008 om 15:43 uur
452 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Star Survival Camp)
Alle verhalen van deze schrijver (Tara)Door: EsQuizzy
...

Dit is de extreme trap van 'een kort verhaal', denk ik.

Gepost op 03-06-2008 Om 09:20

Door:
Zeg eh, wat lees ik daar bovenaan? Verhaaltjes schrijven in de les?
'
Schande! Maar wie weet kan je het later nog eens gebruiken in je biografie

Die arme Frank en die vreselijke Melisande, de naam alleen al zegt genoeg. Ik hoop dat een haai in haar teen bijt Is het ook uit met dat geheupwieg!

Maarre, wat taaltips voor dat Es me voor is: het voorhoofd kan nooit 'die' zijn in een verwijzing.(Zo heet was die) 'Het' is denk ik gebruikelijker in deze formulering.

En 'geschrokken voelde Ian ook' is voor mijn gevoel te kort. 'Hij legde zijn hand erop' zou bijvoorbeeld beter lezen en het herhaalt 'aan het voorhoofd voelen' niet, dat is tenslotte al een paar keer gebruikt.

Wat denk je ervan? Of heb je geen tijd voor correcties? Vraag aan je ouders of het onder het eten mag...


Grapjuh...
Gepost op 04-06-2008 Om 21:59

Door: EsQuizzy
Heel spannend weer, ik ben heel benieuwd hoe het met Frank gaat aflopen!

Grappig, dat topje!

Ik denk dat je al heel wat kunt met wat Elle gezegd heeft, en je past het 'nieuwe alinea of niet'-principe heel goed toe, Tara!

Nog even een typfoutje corrigeren: Ook zj schrokken, iedereen, op Michael en Melisande na, vroegen meteen of ze konden helpen.
Gepost op 05-06-2008 Om 08:27
Bedankt! Ik weet zelf ook nog niet hoe ik dat ga doen. Nog even goed mijn hersens kraken...
En: er waren nog meer typfoutjes dus die heb ik ook hersteld.
En dat nieuwe alinea of niet: dat is echt puur instinctief, ik let er totaal niet op!
Gepost op 06-06-2008 Om 08:26

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.