248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Michiel en Linda
Verhuizen
Door: Anaranë
Commentaar van de schrijver:
Weer een deeltje, om uit te leggen waarom de juf Linda 'jonkvrouw' noemde. Naar mijn idee was alles dat te maken had met adel koninklijk... Er komen er nog 5 hierna!
Categorie: Jeugd / Kinderen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

“Mama wanneer gaan we naar het kasteel?” “Straks Michiel, als onze nieuwe koets komt.” “Ja, maar mama we hebben zelf toch ponny`s?” “Ja dat is zo Michiel, maar het gaat zo regenen.” “Maar mama, dan worden de paarden toch nat” “Ja dat is zo Michiel, alleen ze vinden dat niet erg.” “Maar mama, onze ponny`s dan?” “Die worden gebracht met de paardenwagen. Hè Linda, wanneer kom je nou?” “Ik kom zo,” antwoorde Linda. “We hebben niks meer in het kasteel, want onze spullen gaan toch niet mee?” “Ja dat is zo Linda, alleen we hebben nieuwe spullen, die passen bij het kasteel.” “O, dan is het goed.” Zeiden Michiel en Linda tegelijk. “He, kijk eens, de koets komt eraan.”

Jullie begrijpen nu vast niet waar het over gaat, beste lezers. Het gaat erover dat de tweeling gaat verhuizen. Naar een kasteel nog wel! En ze hebben ook een koets gekocht. En de auto hebben ze verkocht. En un gaat de tweeling voor altijd hun prins-prinses-kleding aan doen. En altijd op hun ponny rijden. Dat hoort zo, als je in een kasteel gaat wonen, vinden ze.

Blij stappen ze in de koets. Oei! Wat hobbelt dat! Dit is heel anders dan een auto. Eindelijk zijn ze bij het kasteel. “Wow, wat een mooi kasteel!” “Ga eerst maar eens binnen kijken” zegt mama. Voor de poort staan wachters. Ze buichen netjes voor de tweeling. Dat hoort zo. binnen is een hele mooie stoel. “Dat is een troon,” weet Linda. “M..m... maar dan is mama koningin!” “Ja, dat is zo,” zegt mama die net binnenkomt. “En jullie krijgen nog veel meer van die kleren die jullie un aan hebben. Laten we eerst naar boven gaan.” Boven heeft iedereen een eigen kamer. Met een heel mooi bed. Oh, wat is alles mooi in het kasteel! Ze bekijken het hele kasteel. Hier willen ze wel wonen. en voor de rest van hun leven hebben ze in het kasteel gewoond.

EINDE!
Gepost op 26-05-2008 om 14:43 uur
252 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Michiel en Linda)
Alle verhalen van deze schrijver (Anaranë)Door: Anaranë
Euh... Nieuw deeltje!! Ik heb er hierna nog 5, plus wat losse verhaaltjes, lol... Maar ik denk niet dat ik die hier zal posten, ik denk eerder dat de mensen die het willen lezen het persoonlijk zullen moeten vragen... (oh ja, één van die verhalen mocht ik voorlezen op Prinsjesdag, en een paar andere zijn nooit door iemand anders dan ik zelf gelezen...)
Gepost op 26-05-2008 Om 19:18

Door: EsQuizzy
LOL! Nou, hierbij vraag ik dan officieel persoonlijk om de losse verhaaltjes.

Was dat 'un' ook een nieuwe vorm van spelling?

Ik heb hier weer met volle teugen van genoten!Verder!
Gepost op 26-05-2008 Om 19:41
Dat is een type foutje... Ik heb het nogal snel overgeschreven...

Maar goed, Esq!! Die verhaaltjes krijg je nog wel... Misschien ben ik gemeen en krijg je ze per deel, hihi... Maar nu moet ik eerst zorgen filosofie te halen!!! :P
Gepost op 27-05-2008 Om 13:17

Door: Tines
Ik vind dit zulke schattige verhaaltjes... Echt heerlijk om te lezen, ik kan me voorstellen dat je dat als kind ideaal lijkt enzo!
Succes met filosofie Anaranë!
Gepost op 27-05-2008 Om 15:57

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.