248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Michiel en Linda
De verjaardag
Door: AnaranŽ
Commentaar van de schrijver:
Dit verhaaltje heb ik geschreven toen ik 8 was. Originele versie! Zie reacties.
Categorie: Jeugd / Kinderen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Vandaag worden Linda en Michiel 5 jaar. Allebei, want ze zijn een tweeling. Ze vinden het heel spannend. Wat zullen ze krijgen van mama? Zou Linda een hondje krijgen, of Gameboy color? Zou Michiel een race-auto krijgen, of Gameboy color? Ze weten het allebei niet.

Eindelijk word er op de deur geklopt. En mama stapt naar binnen. Eerst zingt ze voor de tweeling. Daarna krijgt Linda haar kadoo. Ooh! Het is een hondje! Meteen weet Linda een naam, Linda! Michiel en mama liggen dubbel van het lachen.

En dan krijgt Michiel zijn kadoo. Het is een race-auto! Michiel geeft hem ook een naam, Michiel! Nu is het de beurd van Linda en mama om dubbel te liggen van het lachen.

Opeens komt Eeke binnen, ze is verkleed als fee! En ze heeft 2 pakjes vast. Eerst krijgt Michiel zijn kadoo. Een Gameboy color! En Linda krijgt ook een Gameboy color.

Nu weten ze beiden niet waarmee ze eerst gaan spelen. Linda denkt goed na en zegt dan: eerst eten! En daarna de hond uitlaten. En wat ze daarna gaat doen weet ze niet.

Eerst gaan ze eten en daarna de hond uitlaten. Als ze terug komen, staat er weer bezoek voor de deur, opa en oma. De tweeling krijgen allebei een spel. Voor de Gameboy color.

Linda een spel waar je een hondje moet verzorgen. Michiel forlume 1. Dat is een race-auto-spel.

Meteen gaan ze de spelletjes doen. Net als ze willen beginnen word er gebeld, DING-DONG! Mama doet open, het is tante Betsy! Ze geeft de kadoos. Ze krijgen beiden een spel. Ook voor de Gameboy! Linda een winnie the pooh spel. Michiel forlume 2. Nu weten ze niet welk spel ze gaan doen! Maar hun probleem word opgelost. Want er word weer aangebeld. Het is tante Thea!

Voor Linda heeft ze een honden-mand. En voor Michiel een helm. Die past goed voor als hij met zijn race-auto speelt.

Opnieuw word er gebeld. Het is oom Henry! Voor Linda heeft hij een hondenriem. En voor Michiel een.............. nette- heren pak! En oom Henry is geen deftige oom. Nee! Juist een heel stoere oom!

Meteen doet Michiel hem aan. Hij lijkt net een prins!

Weer word er gebeld. Het is ome Harm! Hij geeft Linda een prinsessen-jurk. En Michiel een kroon. Meteen zet hij de kroon op. En Linda trekt haar jurk aan. Nu passen ze al beter bij elkaar. Wacht even oom heeft nog een kadoo. Voor Linda een kroon. En voor Michiel een zwaard. Weer word er aan gebeld. Het zijn oom Freek en tante Liesbeth. Die hebben voor allebei een ponny! Meteen gaan ze ponny rijden. Het is net echt! Zo spelen ze de hele dag met hun kadoos.
EINDE!
Gepost op 08-03-2008 om 16:11 uur
441 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Michiel en Linda)
Alle verhalen van deze schrijver (AnaranŽ)Door: AnaranŽ
Dit is zo'n gek verhaal! Alle cadeaus van Linda zijn de cadeaus die ik toen ik het schreef zelf graag wou hebben. En sommige namen zijn gebasseerd op famillie of vrienden, gek hŤ?

De moeder is alleen-staande, en er logeert net een vriendin van haar bij hun, Eeke. Ze is politie-agent (denk ik) en kwam bij een ander verhaal al voor waar dat allemaal is uitgelegd. Ik kon dat verhaal even niet vinden. Dus het eerste deel komt ooit nog wel!
Gepost op 08-03-2008 Om 16:13

Door:
Wauw, het eerste wat ik dacht was: Linda krijgt wat ik altijd wilde hebben: een hondje!

En ook nog mooie prinsessenkleren en een pony. maar wat blijkt: andere meisjes, die 30 jaar later geboren worden, hebben dezelfde wensen!

Hoewel ik nooit een herenpak wilde dragen...

En die 'forlume' 1 vind ik ook erg schattig, het is de originele versie, dus geen correcties, toch? Zo laten staan! Ook die namen.


Het is een heel mooie getuige van je jeugd. Goed bewaren!
Gepost op 08-03-2008 Om 16:28
Hihi... Ik moet eerlijk zeggen dat ik super veel lol had toen ik het overtypte... :P

En over dat forlume 1 heb ik echt keihard moeten lachen, lol. Ik zal wel wat meer deeltjes posten als ik ze vind... Er komt ook nog een verhaal over Marieke, op Prinsjesdag... :P
Gepost op 08-03-2008 Om 19:21

Door: EsQuizzy
Forlume 1! Priceless!

LynxStar, nee, echt, dit moet je inderdaad nůůit verbeteren. Dit is geweldig! Toen ik aan het lezen was (voor ik je eigen reactie las) had ik geweldig lol over hoe wij als kinderen in verhaaltjes onze hoofdrollen alles lieten krijgen wat wij zelf graag wilden hebben. Kinderverhaal ten voeten uit en je hebt mijn respect dat je het hebt geplaatst in een ongecensureerde versie.

Prachtige jeugdherinnering! Zuinig op zijn!Gepost op 08-03-2008 Om 16:53
Zeker weten!! :P Het is erg leuk... En toen ik het schreef vond ik het zooooo goed!! ;)
Gepost op 08-03-2008 Om 19:22

Door: Auke-Willem (AW)
Erg leuk, LynxStar! Ik heb het met plezier gelezen. Gelukkig kun je zien dat je qua schrijfstijl behoorlijk bent gegroeid!
Gepost op 10-03-2008 Om 12:41
Hihi, gelukkig wel ja!! Stem je voor een nieuwe versie of juist tegen?? Ben benieuwd...

Oh ja, ik kan wel tegen plagen hoor... :P
Gepost op 10-03-2008 Om 15:44

Door: Auke-Willem (AW)
(Sorry hoor, maar ik kan het plagen vaak niet laten.)
Gepost op 10-03-2008 Om 12:41

Door:
Ik vind hem ook Ťrg leuk, LynxStar/AnaranŽ. Hťťrlijk, die kinderlijke onschuld... Houen zo hoor!!!
Gepost op 31-03-2008 Om 08:06
Ah, dank je wel! Is leuk om te horen! Ik hoop stiekem meer verhalen te vinden, en dan maak ik dit een serie... (ik zet er dan ook dat verhaal bij dat ik voor prinsjesdag maakte, en dat de meester zo mooi vond dat ik hem voor de hele school voor mocht lezen, lol)
Gepost op 31-03-2008 Om 18:28

Door: Auke-Willem (AW)
In antwoord op je vraag moet ik zeggen dat ik er niet voor ben dat je dit gaat vernieuwen. Dit verhaaltje is leuk, juist omdat het door zo'n jong persoon is geschreven. Als je het nu opnieuw zou doen, dan zou het qua verhaalstijl sterk verbeteren, ja. Maar je zou ook iets kwijtraken. Lekker zo laten dus!
Gepost op 31-03-2008 Om 11:48
Haha, Ok! Dan verander ik het niet! ;)
Gepost op 31-03-2008 Om 18:27

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.