248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Madeliefjes
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

Stil en geduldig zat hij op het houten bankje aan de rand van het speelveldje, leunend op zijn knobbelige wandelstok. Het koele zonnetje prikte door de sluierbewolking, die het blauw van de hemel die dag voor zijn waterige ogen verborgen hield. Boven hem ritselden de bladeren van de plataan die hem al jaren tot parasol diende in het zachte voorjaarsbriesje, en die vandaag tussen zijn takken een voorzichtig zingende merel gastvrijheid bood.
Hij draaide zijn kale, met een grijs geruite pet bedekte hoofd langzaam in de richting van de basisschool die aan de overkant stond. Het schelle geluid van de bel, dat door zijn gehoorapparaatje tot hem kwam, was hem meer dan welkom.
Woensdagmiddag.
Daar kwamen ze al: vrolijke jongetjes en meisjes, die luidruchtig en beweeglijk uiting gaven aan hun vrijheid, gevolgd door moeders met kinderwagens. De kinderen namen bezit van de speeltoestellen en gingen op in hun spel, terwijl hun moeders praatten over zaken die hem al jaren niet meer interesseerden.
Twee kinderen trokken zijn aandacht door vlakbij hem op de knietjes te gaan zitten om madeliefjes te plukken. Het waren een jongetje en een meisje. Zij gaf hem les in hoe hij een kransje kon vlechten.De IVOREN ganzenveer
Geschreven door Christiaan van der Veen
Met warme aandacht voor sfeer, detail en inlevingsvermogen neemt Christiaan van der Veen zowel jong als oud mee op een boeiende reis langs een aantal uiteenlopende personen, karakters en situaties.
Volg deze vogelvlucht, die ondanks grote afstanden dicht bij huis weet te blijven in de intieme herkenning van emoties en gedachten enerzijds — geloof, hoop en liefde anderzijds.
Gepost op 18-01-2008 om 20:50 uur
558 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: Auke-Willem (AW)
Wow! Heftig. Jij hebt echt een beeld van hoe het zal zijn in de hemel, hè? Het lijkt een zo nu en dan terugkerend thema in jouw schrijfsels.

Correct me if I'm wrong...

Maar wel erg mooi geschreven, EsQuirrel.
Gepost op 05-02-2008 Om 13:07
Hihi... Ja.

Je hebt het goed. Maar ik weet niet of mijn beeld goed is, het blijft maar een fantasy! Maar wel een op de bijbel gefundeerde fantasy.

Gelukkig is ons vermogen te beperkt om zelfs maar een begin te maken met de voorstelling van hoe het in het echt is.

Dus... ik ben ontzettend benieuwd en ik verlang er wel heel erg naar.

Op Zijn tijd...

En bedankt voor het compliment! ;)

Gepost op 05-02-2008 Om 13:17

Door: EsQuizzy
Maarre... stel je voor: met de Here Jezus wandelen en praten met Hem, terwijl je letterlijk Zijn hand vasthoudt of een watergevecht met Hem houdt... geen misverstanden meer, geen maskers meer nodig, geen embarrassing situations meer, geen storende elementen (zoals gevoelens) meer als je een gesprekje aanknoopt met iemand van het andere geslacht, gewoon kinderlijk jezelf kunnen zijn... En volledig bevrijd van je oude natuur.

Klinkt mij heel aanlokkelijk in de oren, en dat is alleen nog maar een kleine indruk van het minuscule stukje van het geheel dat 'intermenselijke relaties' heet.

Ja, ik kijk uit naar 'een nieuwe hemel en een nieuwe aarde'.

Niet zo vreemd, als je gewoon eens hier om je heen kijkt...

Denk ik.Gepost op 05-02-2008 Om 14:19

Door: Auke-Willem (AW)
Ach, het hangt er maar van af hoe je tegen de zaken aankijkt. Als ik een rothumeur heb of iemand heeft iets tegen me gezegd wat ik net te persoonlijk opvat, dan is het iets om naar uit te kijken. Maar op andere momenten begrijp ik dat God ons ook nu al glimpjes gunt in die nieuwe wereld. Een stukje hemel op aarde, zou je kunnen zeggen.
Gepost op 05-02-2008 Om 15:01
Zeker. Maar het blijft slappe thee vergeleken met het origineel!

;)

Gepost op 05-02-2008 Om 16:40

Door: prinses
Ik reageer alleen even op het verhaal.
(…)?
Dan snap ik het.

Mooi hoe je het geschreven hebt.
Fijngevoelig.
En ik herken mezelf als meisje, kransjes van madeliefjes makend.
Grappig.
Gepost op 11-02-2008 Om 17:03
Ja, prinses, je snapt het. ;)
Dank je voor je reactie.

Gepost op 11-02-2008 Om 19:40

Door: Auke-Willem (AW)
Daar herken ik mezelf ook in, Prinses, alleen dan in een veel stoerder jongetje dat kransjes maakt van madeliefjes en kroontjes en armbandjes en zo. Op één of andere manier heb ik het gevoel dat het stoere niet echt uit de verf komt als ik het zo opschrijf. Ik denk dat ik daar op die leeftijd nog niet zo mee zat. Maar goed, ik ben nu bijna 33 en speel nog steeds met poppen...
Gepost op 11-02-2008 Om 21:36
Riiiiiiiiiiight.
Gepost op 12-02-2008 Om 08:55

Door: kiezel
@AWK

Mooi verhaaltje trouwens EsQ!
Gepost op 12-02-2008 Om 08:08
Thank you!
Gepost op 12-02-2008 Om 08:55

Door: Tines
Waahh!! Ik zat bij die (…) al te denken van, het zal toch niet... en even dacht ik dat het meisje met het kransje een metafoor voor zijn zusje was, maar hij was in de hemel en het was écht zijn zusje.. Toch?
En die vriendelijke man? Is Hij dat?
Oh boy, mooi verhaal hoor!
Gepost op 26-02-2008 Om 23:00

Ja, Tines, dat is Hij.

Dank je wel voor je reactie!!!
Gepost op 27-02-2008 Om 08:13

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.