248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

flitsend
Door: joost
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Gedachten
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Op mijn werk vindt men het normaal dat de radio de hele dag aanstaat. Ongeacht wat er voor is. ís Morgens gaat de stekker er in. En aan het eind van de werkdag er weer uit.
Goed, daar ga ik het verder niet over hebben.
Tijdens zoín dag vol met radiogebeuren gaan mijn gedachten wel eens op de loop vanwege de dingen die je hoort. Zo vraag ik me de laatste tijd steeds vaker af in wat voor een land we eigenlijk leven. Bij veel mensen deugt er, als je ze hoort praten, niks van de overheid. Alles is te duur, we moeten te veel belasting betalen, openbaar vervoer werkt niet, en ga zo maar door.
De stem op de radio houdt ons ieder uur op de hoogte van bijvoorbeeld het nieuws, de reclame en waar er flitsers gezien zijn.
Nou en? Je ziet toch van alles op de weg? Verkeersborden, stoplichten, mede weggebruikers, bomen, huizen en inderdaad ook af en toe flitsers als je er op let.
Maar er zit natuurlijk meer achter. Dergelijke mededelingen ieder uur voor de radio. Dezelfde stem vertelt ons vaak in bijna dezelfde zin over ongelukken waardoor files ontstaan. De oorzaak is vaak dat mensen te hard rijden. Deze mensen hebben zichzelf, en ook anderen er kennelijk voor over. Anderen spreken schande van dit soort gedrag. De wetgever zou hier veel harder tegen mogen optreden. Er staan borden, er wordt heel duidelijk aangegeven hoe hard we mogen. En ze staan er niet voor niets.
Het lijkt mij ondermijning van het overheidsgezag als een radiostation weggebruikers oproept om vooral maar duidelijk door te geven waar de flitsers staan. Dan kan iedereen op dat traject lekker rustig rijden, om vervolgens zijn eigen gang te gaan en het gaspedaal weer in te trappen. We vinden het vreselijk als iemand door te hard rijden ernstige ongelukken veroorzaakt. Maar hoe kan dan in het openbaar opgeroepen worden om dat juist wel te gaan doen? De flitspaalmelding komt mij dan ook hypocriet over.

De overheid heeft onder andere als taak om te waken voor de veiligheid van de bevolking. En daar hoort het weggebruik ook bij. Sommige mensen en radiostations hebben hier kennelijk lak aan en gaan er tegenin.
Hoe komt het toch dat mensen elkaar wijzen op mogelijkheden om lekker stiekem ongehoorzaam te zijn?
Zou dat te maken kunnen hebben met Eva die Adam die lekkere vrucht gaf?
Gepost op 06-11-2007 om 11:16 uur
512 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (joost)Door: EsQuizzy
Haha ja, hoor de radiomensen eens tekeer gaan als de overheid die meldingen zou gaan verbieden...

Gepost op 06-11-2007 Om 12:49

Door:
Indeed!Ik kan me helemaal vinden in bovenstaande (zowel in gedachten als in reactie)

Dat gezeur altijd over die flitspalen, rij dan niet zo hard! Of dat geŽmmer over een bon omdat de persoon in kwestie maar 4 kilometer te hard gereden heeft. Er moet toch ergens een grens getrokken worden?
Vier kilometer plus marge is 6 a 7 kilometer te hard.

Maarre, het gaat gewoon om de afgod geld, daar mag niemand aankomen.

Het lijkt me trouwens verschrikkelijk vervelend om de hele dag naar zulke negativiteit te moeten luisteren. Pure ondankbaarheid om zo op ons welvarende, vrije landje te zitten schelden. Misschien geeft de Heer je 'dichte oren' zodat het langs je heen glijdt.

Maarre Joost, bedoel je nu dat Eva de schuld heeft van al die ongehoorzaamheid? Of heb je het over de zondeval?
Gepost op 09-11-2007 Om 16:05
Elle,
Volgens mij hebben Eva en Adam samen in een flits gereageerd door aan te bieden en te eten. Ze vertegenwoordigen het hele mensdom natuurlijk. Jouw opmerking is overigens voor veel mensen een best probleem. Zonde - verantwoording enzovoort.
Gepost op 14-11-2007 Om 20:55

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.