248818
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Stof tot blauwzijn
Profetisch?
Door: EsQuizzy
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Diversen
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Ok, op verzoek: een nieuw Open Verhaal in de stijl van het alom gewaardeerde Teller-complot. Ieder karakter is vrij, dus je bent niet aan n karakter gebonden. Ook zijn de karakters niet noodzakelijkerwijs gelijk aan de karakters uit dat verhaal, maar het mag natuurlijk wel. Ik vond de EsQuirrel daar zo grappig dat ik hem ook hier gebruik. Ik zie wel wat we er van maken.

Ook sta ik open voor suggesties met betrekking tot een geslaagde titel van dit proza.


Een mysterieuze, blauwgroene gloed lag op zijn bebaarde gezicht, terwijl om hem heen een vreemd atmosferisch geluid van talloze borrelende luchtbelletjes hing. Hij staarde voor zich uit, waar in een vierkante bak een paar goudvissen heen en weer zwommen.
Steeds maar weer hetzelfde rondje, mompelde hij tegen niemand in het bijzonder. Als de vissen hem hadden kunnen horen en begrijpen, hadden ze een nostalgisch melancholiek medelijden in die woorden gehoord. Mijn vorige visje was vrijer, wat dat betreft: die zg nog eens wat van de wereld!
Hij zuchtte. En van de vissen kwam naar de voorkant van het aquarium gezwommen.
Jij zou wel wat meer van de wereld willen zien, of niet?
Wroeaf! klonk het aan zijn voeten.
Ja, jij ook, Wopkeuh, grinnikte de man in zijn eeuwige geruite overhemd.
EsQuirrel nam op dat moment twee besluiten. Hij zou deze goudvis kopen en hem niet vertellen hoe zijn eerste exemplaar aan zijn eind was gekomen... dat was tenslotte al meer dan 60000 hits geleden.

Een paar minuten later stapte hij goedgemutst de straat op, opgeblazen plastic zakje in de hand, en sloeg de weg naar huis in. Hij hoopte alleen wl dat de toestand van het zakje met de goudvis niet profetisch was...
Gepost op 03-10-2007 om 15:13 uur
456 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Stof tot blauwzijn)
Alle verhalen van deze schrijver (EsQuizzy)Door: EsQuizzy

Voor hen die Het Teller-complot nog niet gelezen hebben: deze verhaalpost heeft een paar grappige links naar dat verhaal (en, indirect, een ander op deze site, maar dat mag je zelf uitzoeken).

Ga er eens lekker voor zitten en lees Het Teller-complot eens rustig (of gespannen) door.

Lees het daarna nog eens, maar nu inclusief de commentaren door de auteurs, onder de verhaalposts.

Gegarandeerd een avondje entertaining van hoog bloCnoot niveau!Gepost op 04-10-2007 Om 00:05
'entertainment', natuurlijk... 't Is laat.
Gepost op 04-10-2007 Om 00:06

Door:
Leuk idee, en er staan ook leuke grapjes in. Ik houd van honden in verhalen.

Maar... ik znapte niks van het tellercomplot, en dit begint ook al moeilijk, wat bedoel je nu met die laatste zin? Hoe ken dat nou profetisch wezen??? en wat zijn 6000 hits? En nostalgisch melancholiek medelijden, wat is dat voor iets loodzwaars. Krijg je dat als je er een blauwgroene gloed op je gezicht ligt? Het lijkt heel eng, maar gelukkig, het is het aquarium van de vissenwinkel maar....
Nee, daar kan ik niet tegenop, misschien zijn er mensen met evenveel fantasie en genoeg TIJD die er wel een vervolg op willen schrijven?

Ben erg benieuwd naar wat je daar mee kunt doen. En naar wat die hits zijn...
Gepost op 06-10-2007 Om 22:36
...dus niet van honden in het echt?
Gepost op 07-10-2007 Om 01:44

Door: EsQuizzy
Tja, wat znapte je niet aan Het Teller-complot? Ik wil graag extra uitleg geven van situaties en woorden, dus vraag maar.

Wat betreft 'hits': iedere keer als de teller (linksbovenin de pagina) met n wordt opgehoogd, geldt dat als een 'hit'. De teller is een poging om bij te houden hoeveel mensen bloCnoot bezoeken. Maar volgens een aantal van ons telde dat ding absoluut niet correct (zoals je zelf laatst ook opmerkte). Daarop werd dat verhaal gebaseerd. We naderden in die tijd vorig jaar de grens van 60000 en dat werd de cliffhanger in het verhaal: wat zou er gebeuren als de teller 60000 bereikte??? Eigenlijk net zoiets als Y2k maar dan met (in het verhaal) rele gevolgen.

Wat begon als een poging om de drie Admins van bloCnoot een beetje in de (karikatureske) schijnwerpers te zetten, ontaardde in een soort geestelijke thriller. Het was in mijn beleving het mooiste Open Verhaal tot nu toe (ook het enige complete) en die tijd geldt als mijn mooiste bloCnoot herinnering.

>>
Gepost op 07-10-2007 Om 01:35

Door: EsQuizzy
>>

Het 'profetisch' verwijst (evenals een paar andere grapjes hier) naar post 51 (Eend) uit Het Teller-complot, geschreven door kiezel, die daarmee de goudvis uit mijn (op zichzelf staande) miniserie 'Tikkie' een zeer unhappy ending gaf. Unhappier dan ik hem zelf in 'Tikkie: Encore' had toebedeeld Het Teller-complot bevatte naarmate het einde naderde steeds meer op bloCnoot gebaseerde figuren en situaties. Misschien is het ook alleen maar echt te begrijpen voor diegenen, die toentertijd het Forum volgden en aan het geschrijf meewerkten.

Hoe dan ook, ik wens iedere bloCnoot-bezoeker een leuke tijd toe met Het Teller-complot, en dus wil ik graag tekst en uitleg geven.

Misschien is het hierboven staande stukje te vl een op HTC gebaseerd iets en is het leuker om iets helemaal nieuws te maken. Iets waar meer mensen die tegenwoordig met een bloCnoot spelen zich in kunnen vinden.Gepost op 07-10-2007 Om 01:43

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.