248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Ester
Bedrijf 1, scène 3
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Toneel / Cabaret
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

EEN GESPREK OVER ESTER

Rollen: de regisseur, acteur Brenda, acteur Carla en acteur Mieke

Zaallicht aan.

Regisseur


Van achter uit de zaal. Geweldig. Zo wil ik het zien. Geconcentreerd en met vaart gespeeld. Het spelplezier druipt er van af. Fantastisch. Een paar kleine dingetjes nog… Joke… nee, dat komt volgende week wel... ik bespreek nu even vijf minuten wat zaken met de technici, daarna gaan we verder…

Stilte.

acteur Brenda

Toch vraag ik me nog steeds af of Ester echt zo timide was als wij spelen.

acteur Carla

Ze was zich gewoon bewust van het gevaar en had de opdracht gekregen van haar oom Mordekai om haar mond te houden.

acteur Brenda

Ja dat weet ik wel, ik heb de bijbel ook gelezen. Maar uit de rest van het verhaal krijg ik toch de indruk dat Ester best stevig in haar schoenen stond.

acteur Mieke

Haar sandalen.

acteur Brenda

Ha, ha, ha. Wat zijn we weer leuk.

acteur Carla

Ester was nog een tiener toen ze aan het hof kwam en een volwassen vrouw toen de echte problemen kwamen. In het begin was ze waarschijnlijk erg bang. Maar God is haar tot steun geweest.

acteur Brenda

Ervoer ze dat zelf ook zo? Ze moest waarschijnlijk allemaal dingen doen die God verbood. Daar ging ze niet tegen in, want ze had Mordekai beloofd over haar geloof te zwijgen. Ze zal zich behoorlijk schuldig gevoeld hebben en kon daar niet over praten.

acteur Mieke

Misschien voelde zich helemaal niet schuldig. Misschien voelde ze zich helemaal niet Joods en genoot ze in de harem. Ze zou niet de eerste puber zijn die zich van God afkeert en pas op latere leeftijd terugkomt. Ik weet niet of Ester wel zo eenzaam was.

acteur Brenda

Nou, ik weet zeker van wel.

Regisseur

Oké, we gaan verder. Concentratie voor de volgende scène. Is iedereen klaar? Joke, denk om de verstaanbaarheid. Paul, weet je nog van vorige week, niet te timide, ook al ben je de knecht van de koning.

Zaallicht uit.
Gepost op 02-04-2007 om 12:50 uur
300 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Ester)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.