248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Strijd
ogen
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:

Alweer lang geleden, maar gelukkig is papier geduldig.

Categorie: Fantasy
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

Er stonden vier verschillende doktoren rondom het ziekenhuisbed van Mia van Zanten. Ze lag hier nu al een dag. Gisteravond was ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie was men in het ziekenhuis niet zo ongerust geweest. Het leek er sterk op dat ze onder indruk was van geestverruimende middelen. Haar man ontkende dit echter met kracht en vierentwintig uur later begonnen ook de doktoren te twijfelen.
Mevrouw van Zanten zat rechtop in bed, met een vredige glimlach om haar mond en afwezige ogen die met niemand contact maakten.
Gisteravond reageerde ze nog op prikkels. Tenminste, je zag aan haar dat ze je hoorde of voelde, dat ze zich bewust was dat er iemand contact met haar probeerde te maken. Maar inmiddels voelde ze niks meer. Hendrik de Haan, een bekwame neuroloog, had haar vanmorgen zo hard geknepen dat ze een blauwe plek op haar arm had zitten, maar ze reageerde nergens op. En het bizarre was, dat de blauwe plek een uur later verdwenen was.
De doktoren stonden voor een raadsel. Ze hadden het verhaal over de bijzondere brief wel gehoord, maar konden daar weinig mee. Dat was ook wel begrijpelijk want de oorsprong van de brief was onbekend en de enige die er wat over kon vertellen, zat op dit moment te lezen voor een caravan, in een luie ligstoel.

Ook Mattias keek niet helemaal helder meer uit de ogen. Maar dat was geen wonder na zestien uur bijna non-stop lezen. Zijn ogen stonden inmiddels op het punt om te gaan staken. Mattias legde het boek daarom maar naast zich neer. Hij had zich nog nooit zo verdiept in occulte zaken, maar na alles wat hij had meegemaakt, was dit ineens interessante kost geworden. Toch gaf het hem weinig specifieke informatie over de ervaringen in zijn eigen gemeente.
Tussen het lezen door was hij al meerdere keren door de knieën gegaan om zijn hulp bij God te zoeken. Nu, aan het eind van deze lange dag, besloot hij alles nog één keer bij zijn Heer te brengen. Hij bad: “Lieve Heer, dank u wel dat ik vandaag de kans heb gehad me zo intensief te verdiepen in de problemen van mijn gemeente. Ik heb echter nog steeds geen praktisch inzicht in wat er precies gebeurt en wat ik moet doen…” Daarna stokte zijn tekst. Hij zocht naar passende woorden, maar alles leek al gezegd. Zijn gedachten dwaalden af naar een zin uit het boek: “Soms komen occulte zaken voort uit gebeurtenissen in het verleden.” Hij schudde de gedachte van zich af en probeerde op nieuw te bidden. Na een enkele zin stokten de woorden echter weer en kwam de gedachte terug. Tot slot bad Mattias om inzicht of dit een gedachte was die uit hem zelf kwam, of dat God hem dit duidelijk wilde maken. Daarna viel hij vermoeid in slaap in de ligstoel voor de caravan.
Gepost op 01-04-2007 om 18:48 uur
411 keer gelezen
<< Vorige in deze serie

Alle verhalen in deze serie (Strijd)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)Door: prinses
Hé cool dat hier weer een vervolg is!!!
Interessante wending dat Mia nu op een psychiatrische afdeling is.

Eén puntje: de overgang naar Mattias is te abrupt. Misschien is zoiets een suggestie: Tweehonderd kilometeer verderop was er ook iemand niet meer helemaal helder.(enz.)

Snap je de bedoeling? Je maakt de overgang iets geleidelijker met een inleidend zinnetje, zodat je als lezer kunt omschakelen naar een andere personage en diens wereldje.

Gepost op 01-04-2007 Om 21:24
Bedankt voor je reactie, het heeft een ander bruggetje opgeleverd, met een hele logische overgang (denk ik).
Gepost op 01-04-2007 Om 21:37

Door: EsQuizzy

Hé, leuk! Goed vervolg! En de overgang is goed gevonden, vind ik.

Er is één zin die ik misschien iets anders zou verwoorden.

Nu besloot hij aan het eind van de dag, nog één keer alles bij zijn Heer te brengen.

Hier zou ik schrijven: 'Nu, aan het einde van de dag, besloot hij om nog één keer alles bij zijn Heer te brengen.'

Inderdaad een zeer interessante wending en leuk dat er weer een vervolg is!

Gepost op 01-04-2007 Om 23:01
Bedankt voor je suggestie, is verwerkt. Ik hoop dat we met z'n allen nog wat voor dit verhaal blijven schrijven, want ik vind het de moeite waard.
Gepost op 01-04-2007 Om 23:31

Door: EsQuizzy
Helemaal mee eens!Gepost op 03-04-2007 Om 21:30

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.