248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Ester
Bedrijf 1, scène 1
Door: derk erik
Commentaar van de schrijver:
Voor dit toneelstuk schreven 4 mensen teksten. De medeschrijfsters waren: Rieneke Peterson, Eline Post en Moniek Spoor. Ik redigeerde al die teksten tot 1 stuk. Daar is tijdens de repetities weer veel aan veranderd. Dit is ongeveer het resultaat.
Categorie: Toneel / Cabaret
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De Repetitie

Het decor is een oefenruimte met een statafel, een tafel, 6 blokken, een bank op een verhoging, een knielbankje en een kamerscherm waarachter verkleed kan worden. De meeste rekwisieten en kostuums zijn allemaal op het podium. Alles is zwart-wit of grijs dan wel zilverkleurig. Alles is zwart-wit, behalve de kleding van Ester en de regisseur.

Zaallicht uit. Toneellicht aan.

De acteurs komen 1 voor 1 op in regenkleding die ze bij binnenkomst uitrekken. Er volgt een spontaan (geïmproviseerd) gesprek over het weer, het toneelstuk en de koffie.

Regisseur

Oké, mag ik even de aandacht. Vanavond is een belangrijke avond. We spelen een doorloop met alle tot nu toe ingestudeerde scènes, oké? De scènes die nog jullie nog niet kennen, vertellen jullie improviserend, zo krijgen we vanavond een beeld van het hele verhaal, duidelijk? Ik onderbreek de scènes in principe niet, naar na de scènes is er een korte pauze, zodat ik wat dingen kan doorspreken met de technische mensen en eventueel een kleine regieaanwijzing kan geven, duidelijk? Oké, als niet speelt, zit je hier, tenzij je moet omkleden, dat doe je uiteraard achter het scherm, oké? We spelen alsof het een voorstelling is, dus wie niet speelt, houdt zijn mond. Duidelijk? Dan gaan we nu beginnen. Zet alles snel klaar en neem dan je positie in. Oké? En ik wil vanaf nu niemand meer horen.

Regisseur loopt naar achteren en de acteurs gaan op de stoelen zitten.

Regisseur

Iedereen klaar, actie.

toneellicht uit.
Gepost op 30-03-2007 om 19:27 uur
545 keer gelezen

Alle verhalen in deze serie (Ester)
Alle verhalen van deze schrijver (derk erik)Door: EsQuizzy

Ik heb de/een uitvoering van dit toneelstuk bijgewoond.

Was indrukwekkend en toch humorvol neergezet. Complimenten!

Gepost op 02-04-2007 Om 13:20

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.