248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Advent
kerst 2006
Door: watspreektjouaan
Commentaar van de schrijver:
Categorie: Column
Geschatte leestijd: ca. 2 minuten

De konijnen zijn vetgemest de kalkoenen zakken bijna door hun poten. Weldra zullen ze uit hun lijden worden verlost om ons kerstfeest op te leuken.

Nederland is in kerstsfeer. Als je de Karwei binnenkomt zit, in de hal, de plaatselijke fanfare naar hartelust Stille Nacht te vertolken.
TV-programma’s zijn in kerstsfeer gebracht en de NCRV laat praatjesmakers “hun” versie van het kerstverhaal, miljoenen huiskamers binnenstromen.

Supermarkten pakken de kans om op de laatste adventszondag de kerstomzet tot een weergaloos record op te voeren.

Kerken beraden zich hoe ze de diensten die belegd worden, aantrekkelijk kunnen maken door het inzetten gelegenheidskoortjes, muziekgroepen en kerststalletjes.

2006 Is een kerstfeest als alle anderen.

En het Kind in de kribbe mag van de zijlijn toekijken. Toekijken hoe Zijn geboortedag door vriend en vijand wordt gevierd.

Ik ben zo bang dat Zijn eerste gedachte is: “werk aan de winkel….” en dan niet in de laatste plaats bij mij.
Gepost op 24-12-2006 om 21:57 uur
411 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (watspreektjouaan)

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.