248819
 
 
 
 
 

     Menu:

> Startscherm
> Schrijvers
> Verhalen
> Open verhalen
> FAQ
> Vintage

Who cares?
Door: Inner Beauty
Commentaar van de schrijver:
Pas geleden was ik getuige van een discussie tussen christenen over de band Lordi(winnaar songfestival,die monsters).Op een gegeven moment werd er echt fel naar elkaar uitgehaald.Dat vond ik vreselijk. Dit verhaal is een gevolg van mijn gedachten hierover
Categorie: Eigen beleving
Geschatte leestijd: ca. 3 minuten

“Zo, dus jij wilt je leven aan Jezus geven?” Bedenkelijk keek de dominee de gothic aan.
“Ja, meneer. Heel erg graag zelfs” antwoordde de gothic vol overtuiging.
“Halleluja!” riep de evangelist die aan de linkerkant van de gothic stond. Maar de dominee was er minder enthousiast over. Net als de profeet die aan de andere kant van de gothic stond.
“Dan moet je eerst je zwarte make-up af doen en nieuwe kleren gaan kopen” zei de dominee.
“Waarom?”vroeg de gothic verbaasd. “Dit is mijn kledingstijl!”
“Zwart is een verbintenis met het dodenrijk!” zei de dominee veroordelend.
“Maar u zei vanmorgen zelf dat ik mezelf mocht zijn bij God! Dit ben ik gewoon!” zei de gothic weer.
De profeet luisterde niet eens. Hij legde de gothic de handen op en zei: “Je moet ook stoppen met de metal muziek! Ik ervaar dat er duistere machten achter zitten!”
“Ik draai alleen maar christelijke metal! En als ik al seculiere metal draai kijk ik heel goed naar de teksten!” legde de gothic uit.
“Metal is metal! En metal is satanisch! Je moet het opgeven!”zei de profeet.
“Waarom? Wat is er mis met metal? Zolang de teksten maar zuiver zijn, toch?” De gothic was duidelijk niet bang om tegen hen in te gaan.
“Nou ophouden! Allebei!”riep de evangelist ineens. “Hoe durven jullie haar zo te veroordelen? Als zij nou eenmaal zo is, wie zijn wij dan om te zeggen dat ze dat niet mag zijn? Waarom zouden wij haar veroordelen, terwijl God haar niet veroordeelt? Wie zijn wij om dat te doen?”
“Christus volgen is niet gratis!”zei de profeet boos. “Het kost je je leven! De bijbel staat vol met waarschuwingen tegen kwaad als gothic of metal!”
“Daar komt nog bij dat we onze kerk zuiver moeten houden!” vulde de dominee aan. “Onze kerk kan niet worden geassocieerd met deze rebelse beweging!”
“Hoor je nou niet wat je zelf zegt?” De evangelist begon boos te worden. “Gothics zijn kritisch, okay. Nou en? Ben jij nooit eens kritisch? Je loopt hier nu zelf een kind van God te bekritiseren, ja!”
“Ik loop niet in het zwart!”riep de dominee terug. “Ik laat zien dat ik in het licht leef! Ik laat zien dat ik het zout der aarde ben!”
Nu werd de evangelist nog bozer. Er ontstond een felle discussie tussen de evangelist, de profeet en de dominee.
Geschrokken keek de gothic ernaar. Was dit het nou? Waren dit nou christenen? Was dit nou een weerspiegeling van hun God? Maar zo wil zij helemaal niet worden! Zo is ze niet. Dit past helemaal niet bij haar. Dan heeft ze het vanmorgen in de kerk waarschijnlijk toch verkeerd begrepen toen de dominee het over acceptatie had. Dan accepteert God toch niet iedereen. Is zij blij dat ze haar leven nog niet aan deze God heeft gegeven!
De evangelist, de profeet en de dominee waren nog lang aan het discussiëren. Er werd zelfs met bijbelteksten gegooid naar elkaar. Ineens schrokken ze alle drie op van de deur die dicht viel. De kerk was leeg. De gothic was vertrokken. Ze realiseerden zich toen pas alle drie dat dit misschien wel een enorm gemiste kans was. Misschien zou de gothic wel nooit meer een kerk binnen gaan. Misschien zou de gothic wel nooit meer Jezus willen leren kennen.
Gepost op 01-08-2006 om 16:16 uur
550 keer gelezen

Alle verhalen van deze schrijver (Inner Beauty)Door: EsQuizzy
Jah...

Triest...

Gepost op 07-08-2006 Om 20:24

Door: prinses
Ik heb de laatste tijd wat meer te maken gehad met 'gothics' en ik ben daarom dubbelblij met dit stuk!

Dankjewel...
Gepost op 07-08-2006 Om 20:52

Door: Pommetje
Helaas is dit idd de manier waarop veel christenen over elkaar denken en over elkaar praten in plaats van met elkaar... Laten we ons best doen omdat te veranderen
Gepost op 08-08-2006 Om 11:54
Precies wat ik bedoelde te zeggen. Ben blij dat t duidelijk is wat ik probeerde te zeggen
Gepost op 11-08-2006 Om 13:26

Dit werk is ingezonden op http://www.blocnoot.nl en blijft te allen tijde eigendom van de feitelijke auteur van het werk (of bloCnoot zolang de auteur niet kan worden teruggevonden). Zonder toestemming van de feitelijke auteur mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen. BloCnoot zal nooit toestemming geven indien de auteur niet teruggevonden kan worden. Mocht er sprake zijn van misbruik van de inhoud van het gepubliceerde werk op welke manier ook zullen er (in samenspraak met de auteur) stappen ondernomen worden.